12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
sitebanner-800x99-animated-loop

Bestelautoverkopen: juli kent geen zomerstop +9 %

Gepubliceerd: 07 augustus 2018

Met 5.744 nieuwe bestelauto’s tegenover 5.269 stuks in juli 2017 groeide de bestelautomarkt ook afgelopen maand weer door. Daarmee komt de teller gemeten over de eerste zeven maanden van dit jaar net iets onder de 50.000 afgeleverde bestelauto’s te staan. Een cumulatieve groei van 6.1% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het segment van de kleine bestelauto groeide met 1% het minst, terwijl het segment van grote bestelauto met 16% het hardst blijft groeien. Het middelgrote segment groeide 3%.  

Meer vraag naar grote bestelauto’s.

De reden waarom het segment van grote bestelauto’s het hardst blijft groeien is niet helemaal duidelijk te achterhalen. Volgens sommige ingewijden komt dit vooral door de groei van e-commerce, waar de grote bestelauto veel voor wordt ingezet. Vanuit andere bronnen komt de groei voort uit uitgestelde vervangingen van afgelopen jaren in bijvoorbeeld de installatie-, bouw- en infrasector. De laadruimte van grote bestelauto’s worden veelal opgebouwd of ingericht voor een specifieke taak. Deze inrichtingen worden op maat gemaakt, waardoor de kostprijs van dergelijk maatwerk hoger ligt dan bij de twee kleinere segmenten.


 

Tekst: Jasper Engel

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10051