10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
02_Transit_Custom-Ford-bedrijfswagens-breekt-records-en-blikt-vooruit

Bestelautoverkoop opnieuw in het rood

Gepubliceerd: 03 maart 2020

Opnieuw een min voor de bestelautoverkoop in Nederland afgelopen maand. Februari sluit af met 13,2 procent minder verkopen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Alle grote bestelwagenmerken boeten in, Mercedes nog het minst. Dat blijkt uit cijfers van het RDC, bewerkt door Bestelauto-expo.nl. 

Marktleider Volkswagen moest afgelopen maand ruim 20 procent inboeten op de verkopen ten opzichte van februari 2019. Vooral de Crafter verloor met bijna 34 procent terrein. De Renault Master deed het al niet veel beter (-28%) en ook de Opel Vivaro liep fors terug (-47%). Beter dan gemiddeld deed Mercedes het, de Sprinter liet zelfs een klein plusje zien van 7,7 procent. Het merk wist het totale verlies te beperken tot onder de 3 procent.

Ford staat overigens in de plus wat betreft de verkoopmaand februari. Met dank aan de Ford Transit Custom. Daarvan werden er 895 afgeleverd, een plus van 27 procent. Het hele merk sloot ‘groen’ af met 5 procent. 

Januari was nog een slechtere maand voor de verkopen (-21%) waardoor het hele jaar begint met een min van bijna 18 procent. Grootste verliezers zijn dit jaar tot nog toe Volkswagen met een verlies van ruim 33 procent en Toyota met 30 procent. 

Deel dit artikel:
10051