10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
EM_wk10_Test Transit aut_foto5

Bestelautoverkoop april weer in de plus

Gepubliceerd: 02 mei 2019

April heeft de bestelautoverkopen weer iets doen plussen, blijkt uit cijfers van RDC. Vorige maand moest de verkoop voor het eerst in elf maanden een min noteren, maar die trend zet zich niet door in april. Verkoop-aanvoerders Volkswagen en Mercedes verliezen wel terrein.
 
Ford doet het in april opmerkelijke goed: alle modellen laten een plus zien ten opzichte van april vorig jaar. De Transit-familie gaat gretig over de toonbank met gemiddeld een plus van ongeveer 20 procent. Ook Fiat scoort met onder andere de Doblo (+38 procent) en de Ducato (+15 procent). De Peugeot Boxer, Partner en Expert laten ook de stijging zien. De Toyota Proace zet zijn de goede verkoopcijfers door, al vlakt die deze maand (+ 2,5 procent) wel af ten opzichte van vorige maand (+ 24 procent).
 
Maar met de marktleiders gaat het in april minder goed. Volkswagen moest vorige maand ook al inleveren. De Caddy (- 17 procent) en de Transporter (- 1,2 procent) scoren minder. De Crafter laat een flinke plus zien (25 procent) maar dat voorkomt niet dat VW als merk 3,3 procent moet inboeten. Ook Mercedes moet als merk een negatieve verkoop (- 2,3 procent) noteren ten opzichte van april een jaar geleden. Vooral de Vito moest inleveren met bijna 10 procent. 
De markt blijft tot nu net iets voor op het niveau van vorig jaar. Maar dat verschil is nog net geen 1 procent. (BL)

Onderschrift foto: Ford heeft met ruim 16 procent het grootste lease-aandeel van alle bestelauto’s

Bron: RDC 

Deel dit artikel:
10051