12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
sitebanner-800x99-animated-loop
AH crafter elektrisch.png

Albert Heijn bouwt 25 Crafters om naar elektrisch

Gepubliceerd: 09 mei 2019

Van de bestaande vloot van 400 Volkswagen Crafters gaat supermarktketen Albert Heijn er 25 ombouwen tot een elektrisch aangedreven variant. De bestelauto’s krijgen een resterend laadvermogen van 1.300 kg en een bereik van ongeveer 130 km.

Albert Heijn laat de bestelauto’s ombouwen door het Duitse Orten, dat al eerder een reeks voertuigen en trucks heeft voorzien van een elektrische aandrijving. De elektrische AH-Crafters zullen worden ingezet in Amsterdam voor de boodschappenservice. Overigens levert Volkswagen ook elektrische Crafters (de e-Crafter) maar de AH kiest voor ombouw van de bestaande vloot omdat die eerder op maar zijn gemaakt voor de supermarktketen. 

De actieradius van 130 kilometer van de Crafter is voor Albert Heijn in Amsterdam voldoende. De super experimenteert al enige tijd met elektrische mobiliteit, onder andere met de elektrische Fuso eCanter en bij drie XL-winkels loopt er een proef met snelladers van Fastned. 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10051