10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
16797074_933384166796204_1808684827608236934_o (1)

Aannemingsmaatschappij Hop BV spaart het milieu en middelen dankzij de blackbox

Gepubliceerd: 18 januari 2018

Wist u dat u diesel kunt besparen dankzij een blackbox? Aannemingsmaatschappij Hop bespaart dankzij het uitrusten van het hele voertuigenpark met blackboxen van Transscope. “De kosten voor de apparatuur heb ik er binnen no time uit,” stelt Rien Hop van het gelijknamige bedrijf. “En ook het personeel kan niet meer zonder de blackbox. Ze worden niet steeds opnieuw gebeld met de vraag waar ze op dat moment zijn. Hierdoor kan iedereen zich focussen op het werk en doen waar ze goed in zijn.” 

Inzicht in het voertuigenpark
Aannemingsmaatschappij Hop beschikt over een flinke vloot voertuigen. Door het hele land heen rijden zo’n 30 auto’s en bestelbussen. Daarnaast zet het bedrijf 25 bouwvoertuigen in zoals kranen en shovels. Van al deze voertuigen heeft Hop inzicht in de locatie en status van het voertuig. Het zijn Hop’s klanten die van dit inzicht profiteren. “Desgewenst kan de factuur voorzien worden van een uitdraai van de rittenregistratie via GPS. Daardoor is er nooit discussie over waar en wanneer personeel aan een klus is begonnen en weer vertrokken,” legt Rien Hop uit. “Daarnaast scheelt het ons bedrijf vier tot zes uur aan beltijd per week. Zonder track & trace kost het heel veel tijd om uit te vinden waar iemand wanneer exact is geweest. Dankzij Transscope hebben we dit met één druk op de knop inzichtelijk!”

Meer opdrachten dankzij MVO
Tegenwoordig wordt in aanbestedingen veel belang gehecht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De markt vraagt om een goed MVO-beleid, legt Hop uit. “Daarom hebben we fors geïnvesteerd in ons voertuigenpark. Denk bijvoorbeeld aan hybride kranen.” Niet alleen de zuinige aandrijftechniek helpt te besparen, ook de blackboxen dragen daaraan bij. “Met een blackbox zie je precies op welke onderdelen van een kraan nog bespaard kan worden. Zo meten we op zes punten of de kraan niet onnodig draaiuren maakt. Dit heeft ons al flink wat diesel bespaard!” vertelt Hop enthousiast.

Goed omgaan met de bedrijfsmiddelen
De hele bedrijfsvoering is tegenwoordig ingericht op het werken met de ritregistratiesystemen van Transscope. Van dienstverlening en planning tot fiscale afhandeling, alles is gebaseerd op het werken met de blackboxen. Daarbij wil Hop niet voor politieagent spelen: “Pakt het eens slimmer uit om een bestelauto mee naar huis te nemen, dan hoeven we niet te weten waar diegene is. Daar hebben we duidelijke afspraken over.” In de privétijd kan het personeelslid gebruik maken van de speciale ‘privéknop’. “We trekken wel aan de bel als er bijvoorbeeld te snel wordt gereden. We hebben de afspraak dat we gewoon goed met de bedrijfsmiddelen omgaan,” vult Hop aan.
 
Een laatste advies
Alle voordelen bij elkaar opgeteld, heeft Hop de investering voor de ritregistratiesystemen er heel snel uit. Hop: “Niet alle voordelen zijn in euro’s uit te drukken. Daarnaast moet de samenwerking met de telematicaleverancier ook goed zijn. Let bij het oriënteren in de markt vooral op garantie en service! Dat zijn de redenen waarom we bij Transscope uitkwamen én blijven.”
Wilt u besparen dankzij inzicht en een goed fleetmanagement? Neem gerust eens contact met ons op

Deel dit artikel:
10051