12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
Site-Leaderboard-920x115-animated-loop

Naslagwerk

PostNL eerste gebruiker elektrische bestelauto van Renault

Gepubliceerd: 04 juni 2018

PostNL heeft vandaag de eerste twee elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. modellen in Europa in gebruik genomen. Het postbedrijf neemt in 2018 in totaal 17 elektrische Masters in gebruik die dienst gaan doen in de binnensteden van Utrecht en Leeuwarden en later dit jaar ook in Amsterdam.

Evofenedex: mkb loopt warm voor e-bestelauto

Gepubliceerd: 31 mei 2018

Bijna de helft van de ondernemers in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf denkt binnen nu en vijf jaar een of meer elektrische bestelauto’s aan te schaffen. Iets minder dan de helft van hen, achttien procent, wil binnen twee jaar al overstappen op een bestelauto met batterij. Dat blijkt uit onderzoek van evofenedex.

rhino 2

Grotere fabriek voor het snel groeiende Rhino Products

Gepubliceerd: 30 mei 2018

Rhino Products, de Britse fabrikant van accessoires voor bedrijfswagens, gaat wegens aanhoudende groei van het bedrijf een nieuwe fabriek te bouwen. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld wereldwijd marktleider te zijn op in hun vakgebied. De bouw van de gloednieuwe fabriek start rond deze tijd; de opening is gepland voor mei 2019. 

Groei bedrijfswagens in Europa

Gepubliceerd: 29 mei 2018

In april 2018 steeg de Europese markt van lichte bedrijfsvoertuigen met 9,8%; 162.527 bestelwagens werden in totaal geregistreerd. Nieuwe LCV-registraties groeiden sterk in alle belangrijke EU-markten behalve Italië (-4,4%). Spanje (+ 22,2%), Duitsland (+ 15,4%), Frankrijk (+ 6,9%) en het Verenigd Koninkrijk (+ 3,9%) zagen de vraag naar bestelauto's vorige maand stijgen.

Extra proefproject hybride Ford Transit Custom

Gepubliceerd: 28 mei 2018

Ford doet in Londen al enige tijd onderzoek naar het functioneren van 20 experimentele Transit Customs met een plug-in hybride aandrijflijn (PHEV). Dat project wordt nu uitgebreid naar Spanje, waar Ford Smart Mobility samen met lokale overheden gaat onderzoeken hoe de bestelauto’s kunnen bijdragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit en een hogere productiviteit.

Volkswagen Amarok naar 272 pk

Gepubliceerd: 28 mei 2018

Volkswagen lost het startschot voor de productie van een Amarok met nóg meer power onder de kap; de 3.0 V6 TDI-motor was er al met 163 en 204 pk en nu ook met maar liefst 272 pk. 

CEO Armand van Veen

Elektrische (bestel)auto wordt core business J&T Autolease

Gepubliceerd: 28 mei 2018

J&T Autolease, onderdeel van International Car Lease Holding (ICLH), gaat zich specialiseren in elektrische (bestel)auto’s. Nieuwe bedrijfswagenteams zijn geformeerd, ook bij het label Van Mossel Lease. “De uitdagingen van onze klanten liggen bijvoorbeeld op het vlak van de stedelijke distributie. Met een dieselbus kom je straks de binnenstad niet meer in.”

Hamburg zet verbod op dieselauto’s door

Gepubliceerd: 24 mei 2018

Hamburg, de op één na grootste stad van Duitsland, neemt het voortouw waar het gaat om de verbanning van diesels uit binnensteden. Personenauto’s en vrachtverkeer met een dieselmotor zijn straks niet langer welkom op de Max Brauer Allee en op een 1,7 kilometer lang deel van de Stresemannstraße, beide in het centrum van de havenstad.

Amateurs in nieuwe campagne Fiat Professional

Gepubliceerd: 13 mei 2018

Fiat Professional, het bedrijfsautomerk van Fiat, zet in op humor: door beelden van waarschijnlijk Russische origine te gebruiken wordt het contrast aangeduid tussen klunzen en professionals op het gebied van goederentransport. 

Carglass breidt reparatieservice kleine autoschades uit

Gepubliceerd: 08 mei 2018

Carglass breidt haar reparatieservice voor kleine autoschades uit. Naast personenauto’s kunnen nu ook bestelwagens met kleine autoschades terecht. Daarnaast gaat Carglass ook meerdere soorten kleine schades repareren. Inmiddels zijn er 23 vestigingen waar automobilisten terecht kunnen met hun putten, deukjes en krassen.

Op de hoogte blijven? Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

Deel deze pagina:
10051