12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:

Naslagwerk

Hamburg zet verbod op dieselauto’s door

Gepubliceerd: 24 mei 2018

Hamburg, de op één na grootste stad van Duitsland, neemt het voortouw waar het gaat om de verbanning van diesels uit binnensteden. Personenauto’s en vrachtverkeer met een dieselmotor zijn straks niet langer welkom op de Max Brauer Allee en op een 1,7 kilometer lang deel van de Stresemannstraße, beide in het centrum van de havenstad.

Amateurs in nieuwe campagne Fiat Professional

Gepubliceerd: 13 mei 2018

Fiat Professional, het bedrijfsautomerk van Fiat, zet in op humor: door beelden van waarschijnlijk Russische origine te gebruiken wordt het contrast aangeduid tussen klunzen en professionals op het gebied van goederentransport. 

Carglass breidt reparatieservice kleine autoschades uit

Gepubliceerd: 08 mei 2018

Carglass breidt haar reparatieservice voor kleine autoschades uit. Naast personenauto’s kunnen nu ook bestelwagens met kleine autoschades terecht. Daarnaast gaat Carglass ook meerdere soorten kleine schades repareren. Inmiddels zijn er 23 vestigingen waar automobilisten terecht kunnen met hun putten, deukjes en krassen.

eCall baant weg voor Europese voertuigconnectiviteit

Gepubliceerd: 08 mei 2018

Meer dan 20 jaar nadat de eerste voertuigen met geavanceerde telematica-systemen van de productielijn rolden, is voertuigconnectiviteit sinds april 2018 in Europa de nieuwe standaard. Vanaf heden moet het automatische noodoproepsysteem - eCall - in alle nieuwe auto's in de Europese Unie worden geïnstalleerd ongeacht de fabrikant, het model of de prijscategorie. 

Bestelauto’s is een vak apart.

Gepubliceerd: 05 mei 2018

Om succesvol te zijn in de bestelautobranche is er naast productkennis en vaardigheid ook een grote hoeveelheid vakkennis nodig. Hoe kun je als bestelautodealer op een andere manier ....

Bestelautoverkoop: april 2018 dikke plus van 23,4%

Gepubliceerd: 02 mei 2018

Met bijna 1200 bestelauto’s meer dan vorig jaar heeft de bestelautobranche tot nu toe de beste maand van het jaar gehaald. In totaal staat de teller nu op 29.505 bestelauto’s en dat is een plus van 5,8% versus 2017.

nl-core-pr-05012018-1.web.796.448

DHL en United Wardrobe bezorgen fashion items nieuwe eigenaar

Gepubliceerd: 01 mei 2018

DHL Parcel en fashion startup United Wardrobe zijn een partnerschap aangegaan voor duurzame bezorging van tweedehands fashion items. Daarvoor heeft DHL een verzendtool ontwikkeld binnen het online fashion platform. Maandelijks vinden 90.000 transacties plaats, waarbij kleding, schoenen, sneakers en accessoires een tweede leven krijgen.

Terberg komt met speciaal zzp-leaseproduct

Gepubliceerd: 30 april 2018

Speciaal voor zelfstandige ondernemers (zzp’ers) heeft Terberg Leasing een online platform geïntroduceerd: Leasing Plus. Met daarin zakelijke-, private lease of een autoabonnement. En de leasemaatschappij belooft advies op maat. Zonder dat dit veel tijd kost.

Bestelautoverkopen Europa: maart negatief, maar eerste kwartaal in de plus

Gepubliceerd: 30 april 2018

Uit cijfers van ACEA, de internationale associatie van autofabrikanten, blijkt dat het aantal Europese registraties van bestelauto’s in maart met -2,5 procent een kleine dip beleefde, maar over het gehele eerste kwartaal met +2,7 procent toch een positief beeld vormt.

Vanaf 20 mei visuele controle op roetfilters onderdeel APK

Gepubliceerd: 24 april 2018

Het verwijderen of onklaar maken van een roetfilter is al sinds 1 oktober een strafbaar feit. Over twee maanden, vanaf 20 mei 2018, is visuele controle op de aanwezigheid van een roetfilter ook een APK-controlepunt.

Op de hoogte blijven? Ontvang onze nieuwsbrief!

Geef u op voor onze tweewekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

Deel deze pagina:
10051