10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Naslagwerk

bosch_virtual_visor_2.jpg

CES: Bosch komt met digitale zonneklep

Gepubliceerd: 06 januari 2020

Om ongelukken door laaghangende zon tegen te gaan heeft Bosch een zonneklep ontwikkeld die een zo klein mogelijk gedeelte blokkeert.

078343_valeo-edeliver4u.jpg

Valeo showt nieuwe autonome, elektrische bezorgwagen eDeliver4U op CES

Gepubliceerd: 05 januari 2020

Vorig jaar maakte de Franse fabrikant van auto-onderdelen Valeo bekend dat het een samenwerking was aangegaan met het Chinese Meituan Dianping, de grootste on-demand thuisbezorgdienst maaltijden in het land. Tijdens CES maken beide bedrijven bekend dat ze een prototype hebben ontwikkeld van een autonome elektrische 'bezorgdroid' genaamd Valeo eDeliver4U.

01-DUURZAAM-DIESELEN-MET-CITROEN.jpg

Duurzaam dieselen met Citroën

Gepubliceerd: 23 december 2019

Aan het einde van het jaar waarin Citroën haar 100-jarig bestaan viert, kijkt het merk vooral vooruit. Een van de speerpunten van de duurzaamheidsstrategie van Citroën is niet alleen elektrificatie, maar ook de verdere optimalisatie van de verbrandingsmotor.

Mailing.jpg

Snoeks Automotive luidt toekomst in met nieuw logo

Gepubliceerd: 17 december 2019

Snoeks, de partner voor autofabrikanten en importeurs voor het ontwikkelen van interieurconcepten voor lichte bedrijfswagens, presenteerde vandaag haar nieuwe huisstijl en logo. 

01-Manufacturing-Zafira-Life-Kaluga

Opel terug in Rusland: Productie Vivaro binnenkort van start in Russische fabriek

Gepubliceerd: 16 december 2019

Opel is terug in Rusland. De Grandland X en Zafira Life zijn gearriveerd bij een select aantal dealers in diverse Russische steden. Binnenkort start daar ook de verkoop van de Opel Vivaro.

814-128a481d7b7d7091edc758f1e68b4937.jpg

Webfleet Solutions compenseert uitstoot met duurzaamheidsinitiatief

Gepubliceerd: 16 december 2019

Webfleet Solutions nam dit jaar deel aan een initiatief om de koolstofdioxide-uitstoot van zijn toeleveringsketen en vestigingen te compenseren. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Justdiggit, een Nederlandse non-profitorganisatie die zich bezighoudt met het vergroenen van de wereld voor een positieve klimaatimpact.

Bord_milieuzone,_Jan_Evertsenstraat,_Amsterdam.jpg

Per 1 januari 2020 veranderen de milieuzones-regels voor bestelauto's

Gepubliceerd: 16 december 2019

Rijdt u in een bestelauto op benzine of lpg, of in een elektrische bestelauto? Dan kunt u alle milieuzones inrijden. Rijdt u in een bestelauto op diesel? Dan kunt u verschillende situaties tegenkomen vanaf 1 januari 2020.

tno.jpg

Onderweg naar een zelforganiserende logistiek

Gepubliceerd: 16 december 2019

Anderhalf jaar geleden startte TNO het project SOLiD in samenwerking met onder meer het bedrijf Prime Vision. Doel van het project is om de mogelijkheden te verkennen van een zelforganiserende logistiek. 

VDO Smart Terminal1

VDO introduceert nieuwe SmartTerminal voor downloaden tachograafgegevens

Gepubliceerd: 10 december 2019

Continental introduceert een nieuwe kaartlezer voor chauffeurskaarten en downloadkeys op de markt: VDO SmartTerminal. Deze nieuwste generatie standalone-uitleesapparatuur voor tachograafdata, vervangt de DLT Pro-download-terminal. Dankzij het grote touchscreen is VDO SmartTerminal gemakkelijk te bedienen en zorgt wifi voor een eenvoudige gegevensoverdracht van terminal naar computer.

Rood-Blauw-verlichting

Ford vergroot rijbereik met sfeerverlichting in voertuigen

Gepubliceerd: 10 december 2019

Experts zijn het erover eens: kleuren hebben invloed op ons humeur en gedrag. Hoe mooi zou het zijn om gebruik te maken van deze kracht om zo het bereik van een elektrische auto of bedrijfswagen te vergroten? Ford onderzoekt het fenomeen en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Deel deze pagina:
10051