12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:

Naslagwerk

Volksfeest: 500.000 x T6

Gepubliceerd: 08 juni 2018

Drie jaar na de productiestart van de Volkswagen Transporter T6 rolde begin juni het 500.000e exemplaar van de band. De Transporter wordt al sinds 1956 in Hannover geproduceerd; de teller staat nu op 8,8 miljoen stuks.

Kamperen met Nissan e-NV200 en NV300

Gepubliceerd: 08 juni 2018

Nissan presenteert op de Madrid Motor Show twee uiterst zonnige campers op basis van de e-NV200 en NV300. De eerste is de elektrische versie, voor twee personen die graag ‘zero emission’ tussen de pleisterplaatsen reizen. 

Bestelautoverkopen: grootste plussen voor Toyota en Iveco

Gepubliceerd: 08 juni 2018

Met een groei van respectievelijk 39 en 34 procent zijn Iveco en Toyota de grote winnaars bij de Nederlandse bestelautoverkopen, gerekend over de eerste vijf maanden van dit jaar. Het is alleen niet genoeg voor een notering bovenin de verkoopranglijst, waar ze de 9e en 10e plek innemen. 

PostNL eerste gebruiker elektrische bestelauto van Renault

Gepubliceerd: 04 juni 2018

PostNL heeft vandaag de eerste twee elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. modellen in Europa in gebruik genomen. Het postbedrijf neemt in 2018 in totaal 17 elektrische Masters in gebruik die dienst gaan doen in de binnensteden van Utrecht en Leeuwarden en later dit jaar ook in Amsterdam.

Evofenedex: mkb loopt warm voor e-bestelauto

Gepubliceerd: 31 mei 2018

Bijna de helft van de ondernemers in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf denkt binnen nu en vijf jaar een of meer elektrische bestelauto’s aan te schaffen. Iets minder dan de helft van hen, achttien procent, wil binnen twee jaar al overstappen op een bestelauto met batterij. Dat blijkt uit onderzoek van evofenedex.

rhino 2

Grotere fabriek voor het snel groeiende Rhino Products

Gepubliceerd: 30 mei 2018

Rhino Products, de Britse fabrikant van accessoires voor bedrijfswagens, gaat wegens aanhoudende groei van het bedrijf een nieuwe fabriek te bouwen. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld wereldwijd marktleider te zijn op in hun vakgebied. De bouw van de gloednieuwe fabriek start rond deze tijd; de opening is gepland voor mei 2019. 

Groei bedrijfswagens in Europa

Gepubliceerd: 29 mei 2018

In april 2018 steeg de Europese markt van lichte bedrijfsvoertuigen met 9,8%; 162.527 bestelwagens werden in totaal geregistreerd. Nieuwe LCV-registraties groeiden sterk in alle belangrijke EU-markten behalve Italië (-4,4%). Spanje (+ 22,2%), Duitsland (+ 15,4%), Frankrijk (+ 6,9%) en het Verenigd Koninkrijk (+ 3,9%) zagen de vraag naar bestelauto's vorige maand stijgen.

Extra proefproject hybride Ford Transit Custom

Gepubliceerd: 28 mei 2018

Ford doet in Londen al enige tijd onderzoek naar het functioneren van 20 experimentele Transit Customs met een plug-in hybride aandrijflijn (PHEV). Dat project wordt nu uitgebreid naar Spanje, waar Ford Smart Mobility samen met lokale overheden gaat onderzoeken hoe de bestelauto’s kunnen bijdragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit en een hogere productiviteit.

Volkswagen Amarok naar 272 pk

Gepubliceerd: 28 mei 2018

Volkswagen lost het startschot voor de productie van een Amarok met nóg meer power onder de kap; de 3.0 V6 TDI-motor was er al met 163 en 204 pk en nu ook met maar liefst 272 pk. 

CEO Armand van Veen

Elektrische (bestel)auto wordt core business J&T Autolease

Gepubliceerd: 28 mei 2018

J&T Autolease, onderdeel van International Car Lease Holding (ICLH), gaat zich specialiseren in elektrische (bestel)auto’s. Nieuwe bedrijfswagenteams zijn geformeerd, ook bij het label Van Mossel Lease. “De uitdagingen van onze klanten liggen bijvoorbeeld op het vlak van de stedelijke distributie. Met een dieselbus kom je straks de binnenstad niet meer in.”

Op de hoogte blijven? Ontvang onze nieuwsbrief!

Geef u op voor onze tweewekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

Deel deze pagina:
10051