12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
Site-Leaderboard-920x115-animated-loop

Naslagwerk

Ook Goodyear zweert bij 4seasons bij bestelauto’s

Gepubliceerd: 11 februari 2019

Na Michelin en Vredestein komt nu ook Goodyear met een nieuwe vierseizoenenband speciaal voor bestelauto’s. De Vector 4Seasons Cargo heet een brandstofefficiënte vierseizoenenband te zijn die ook een langere levensduur moet bieden ten opzichte van zijn voorganger.

VANsharing.nl sluit overeenkomst met WeGo

Gepubliceerd: 09 februari 2019

VANsharing.nl sluit een overeenkomst met WeGo voor het deelbaar maken van personen- en rolstoelbussen, zowel voor de zakelijke als particuliere markt. In eerste instantie gaat het om een test met vijf deelbussen en in potentie om meer dan 500 bussen.

Amsterdam maakt elektrisch verhuizen 'gratis'

Gepubliceerd: 05 februari 2019

Gemeente Amsterdam vraagt geen leges meer voor een Tijdelijke Verkeersmaatregel als men bij verhuizen kiest voor een volledig elektrisch voertuig. De gemeente wil in 2025 een uitstootvrije stad zijn en stimuleert daarom elektrisch vervoer.

Bestelautoverkopen plussen 1,7 procent

Gepubliceerd: 05 februari 2019

Terwijl de autoverkopen bijna 19 procent lager uitkomen deze maand, stijgen de verkopen van bestelauto’s in januari met 1,7 procent ten opzichte van januari 2018. Volgens de AUMACON-prognose zullen er dit jaar zo’n 80.000 bestelauto’s worden verkocht.

‘Talento voor multitalent’

Gepubliceerd: 04 februari 2019

De grapjes zijn snel gemaakt: Fiat noemt de Talento een bijzonder multitalent, dat het beschikbaar stelt aan het multitalent Thomas Acda.

Nieuw boek: de trucks en bussen van Citroën

Gepubliceerd: 04 februari 2019

Citroën figureert hier geregeld met hun bestelauto’s, maar blijkt ook een indrukwekkend verleden als truck- en busfabrikant te hebben. In dat onderwerp is Wouter Jansen gedoken, de Nederlandse Citroën-expert ten voeten uit, wat leidde tot het boek ‘Citroën ses poids lourds et autocars 1929-1974’.

Opel Nederland verhuist naar Amsterdam

Gepubliceerd: 29 januari 2019

De Nederlandse importeur van Opel verhuist komende zomer naar Amsterdam-Zuidoost en trekt dan in het pand waar nu reeds de importeurs van Peugeot en Citroën/DS zijn gevestigd. Daarmee komen alle Nederlandse Groupe PSA-merken onder één dak.

Toyota Hilux wint Dakar 2019

Gepubliceerd: 29 januari 2019

Nóg meer Hilux-nieuws? Zeker: de Nederlandse Dakar 2019-favoriet Bernhard ten Brinke viel met zijn Toyota Hilux kort voor de finish uit, maar zijn teamgenoot Nasser Al-Attiyah kwam met navigator Matthieu Baumel als winnaar over de finish. Het is de eerste keer dat Toyota de zware rally wint.

EM_nieuws_week30_IVECO_foto3

Iveco Daily beschikbaar met twee nieuwe motoren, met tot 10% brandstofbesparing

Gepubliceerd: 28 januari 2019

De New Daily is nu ook verkrijgbaar in een versie met een 2.3 liter 146 pk Euro 5-motor en in een versie met een 3 liter 146 pk EEV-motor.

download

Ruimere laad- en lostijden voor elektrische bedrijfsauto’s in Rotterdam

Gepubliceerd: 25 januari 2019

In Rotterdam kunnen emissievrije goederenvoertuigen een ontheffing krijgen om buiten de vastgestelde laad- en lostijden voetgangersgebieden te betreden. Het gaat om de categorieën N1, N2 of N3. Deze ontheffing is onderdeel van een pilot van de gemeente Rotterdam om emissievrij goederenvervoer te stimuleren.

Op de hoogte blijven? Ontvang onze nieuwsbrief!

Schrijf u in voor de wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

Deel deze pagina:
10051