10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Volkswagen e-Crafter: € 69.100

Gepubliceerd: 06 november 2018

Lang verwacht … toch gekomen: de Volkswagen e-Crafter is nu te bestellen. Volkswagen Bedrijfswagens levert de geheel elektrisch aangedreven bestelauto standaard met een dienstenpakket dat onder meer acht jaar onderhoud en APK, extra garanties, rijtrainingen en laadadvies bevat.

Het laadvolume van de e-Crafter is gelijk aan dat van de dieselversie: 10,7 m3. Ook de laadbreedte (1,38 m) en -hoogte (1,86 m) zijn identiek. Afhankelijk van de gekozen versie heeft de e-Crafter een laadvermogen variërend van 1,0 tot 1,75 ton. Met z’n 35,8 kWh batterijpakket heeft de e-Crafter een actieradius van 173 km (NEDC). Het batterijpakket laden kan via een conventionele 230V-aansluiting. Bij gebruik van een 7,2 kW wallbox duurt het volledig laden van een lege batterij 5,2 uur. Bij een snellader (40 kW gelijkstroom-laadstation) is het pakket in 45 minuten tot 80 procent op te laden. De elektromotor, de transmissie en het differentieel van de e-Crafter zijn samengebracht in één unit. De EEM85 synchrone elektromotor levert een vermogen van 100 kW en het maximale koppel bedraagt 290 Nm. De volledige aandrijfkracht is direct beschikbaar en wordt via de ééntraps transmissie op de voorwielen overgebracht.

Rijke uitrusting
De e-Crafter is standaard uitgerust met onder meer Navigatie Discover Media, Climatronic airconditioning, led-koplampen, een ergoComfort geveerde bestuurdersstoel, Car–Net mobiele online diensten, LED-verlichting in de laadruimte en diverse 12V- en USB-aansluitingen. Daarnaast zijn er assistentiesystemen, zoals ParkPilot (parkeerassistent die oom de zijkant van de auto beschermt), Post-Collision Braking system (helpt vervolgschade na een aanrijding voorkomen) en het Crosswind Assist system (beperkt de effecten van zijwind). De Crafter kost vanaf € 69.100, terwijl leasen bij Volkswagen Pon Financial Services mogelijk is vanaf € 1.243 (o.b.v. 48 maanden en 20.000 km per jaar) of € 1.031 exclusief BTW (o.b.v. 72 maanden en 20.000 km per jaar).

De e-Crafter is ook te bezichten op Bestelauto Expo en u kunt hiervoor gratis aanmelden
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10050