10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
Gefeliciteerd California

Volkswagen California camper viert 30e verjaardag

Gepubliceerd: 22 april 2018

Slingers en taart bij Volkswagen Campers, dat de 30e verjaardag van het model California viert. De fabrikant verkondigt verheugd dat het eerste model, gebaseerd op de VW Transporter met de luchtgekoelde boxermotor achterin, nu een klassieker is.

 

De California is 157.500 maal gebouwd. Hét kenmerk van alle modellen is het hefdak voor een stahoogte van bijna twee meter. De eerste California uit 1988 was in eerste instantie leverbaar in twee kleuren: Pastel Wit of Marsala Rood. De compacte keukenunit was uitgevoerd in stijlvol wit en grijs. Door de combinatie van de scherpe prijs, slimme indeling en het robuuste karakter werd de California een bestseller: in het eerste jaar zijn er 5.000 verkocht. In de jaren erop won de California verder aan populariteit. Van de T3-generatie zijn er in totaal 22.000 exemplaren afgezet. 

Hotel California
De overgang van de T3 naar de T4 in 1990 was een revolutie. Het nieuwe model kreeg de motor en aandrijving voorin en daardoor meer ruimte in het interieur. De reclameslogan voor dit model was ‘Hotel California’, naar de wereldhit van de Eagles. Er zijn tot en met 2003 in totaal 39.000 California’s T4 verkocht. De California T5 was met 55.000 verkochte exemplaren eveneens een succes. Eind 2015 werd de huidige generatie California (T6) geïntroduceerd met als noviteit een scala aan assistentiesystemen en alle connectiviteitsmogelijkheden. Vorig jaar was een topjaar voor het merk, vanwege de recordverkoop van 15.555 California’s.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10050