Beurs is verplaatst naar 2021
Aanvang over:
CAAZ8528

TLN: stadsdistributie in 2025 volledig elektrisch

Gepubliceerd: 05 september 2017

De CO2-uitstoot voor de transportsector tegen 2030 halveren en ‘zero emissie’ in de binnensteden in 2025. Dat wil de ondernemingsorganisatie voor het wegtransport TLN met haar leden en collega-brancheorganisaties realiseren in het Nederlandse beroepsgoederenvervoer.


Bij Alphabet tegenwoordig te leasen: de elektrische bestelauto Streetscooter Work

TLN verwacht dat het haalbaar is om de stadsdistributie vanaf 2025 met elektrische aangedreven vracht- en bestelauto’s te verrichten. Wel moeten er subsidies komen om ervoor te zorgen dat ondernemers niet in de problemen komen tijdens de kostbare overgangsfase naar ander, elektrisch materieel.

Bovendien is het voor transportondernemers belangrijk om te weten op welke wijze de zero emissie gebieden er uit zien en waar ze aan toe zijn. “Het is belangrijk dat (om te beginnen de grotere) gemeenten op eenduidige wijze, begin 2018, de zero emissie gebieden afbakenen en markeren”, aldus TLN.

Zero-Low-High loket
Ook zal de inzet van moderne datatechnieken en het inrichten van meer logistieke hubs het proces versnellen, denkt de organisatie. Dat vergt wel meer afstemming van de bedrijfsprocessen tussen verladers, vervoerders en ontvangers om ketens efficiënter en tegelijkertijd competitiever te maken,

TLN heeft hiervoor een Zero-Low-High loket geopend, dat voorbeelden van duurzame initiatieven en ontwikkelingen verzameld en tevens helpt met het zoeken naar samenwerkingspartners.

Op de aanstaande Bestelauto EXPO op 4 en 5 oktober is er ook volop aandacht voor elektrische stadsdistributie. Alphabet staat er bijvoorbeeld met de Streetscooter, maar ook in het congresprogramma op beide dagen is er volop aandacht voor nieuwe vormen van stadsdistributie.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10050