10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
DSC_0024 (2).JPG

Publieksprijs 2020: alle winnaars op een rij

Gepubliceerd: 19 november 2019

Op de eerste dag van de Bestelauto Expo zijn alle prijswinnaars gehuldigd van de door ons platform georganiseerde Bestelauto Expo Publieksprijs 2020. We laten ze natuurlijk ook hier nog even de revue passeren! 

Categorie 1: Gesloten Bestelauto Compact

 1. Winnaar was de Volkswagen Caddy met 42 procent van de stemmen (binnen de top-3), waarvoor de prijs door Patrick van Tilburg van Bestelauto Expo werd uitgereikt aan Robert Haslinghuis van Volkswagen Bedrijfswagens (foto onderaan).
 2. De tweede prijs was voor de Ford Transit Connect (34 procent); de beker werd overhandigd aan Hendrik-Jan Vis van Ford Nederland. 
 3. Voor de Citroën Berlingo Van (24 procent) mocht Joost Verweij van Citroën Nederland de derde prijs in ontvangst nemen. 

  
Hendrik-Jan Vis van Ford Nederland                              Joost Verweij van Citroën Nederland

Categorie 2: Gesloten Bestelauto Middenklasse: 

 1. Volkswagen eindigt ook in deze categorie bovenaan; de Transporter 6.1 imponeert met 55 procent van de stemmen binnen de top-3 (foto onderaan).
 2. De Toyota Proace (30 procent) werd tweede, de beker ging mee met Edward Dijkhuizen van importeur Louwman & Parqui.
 3. Ook hier een Citroën met een solide positie in de top-3, ditmaal de Jumpy (15 procent). 

Categorie 3: Gesloten Bestelauto Groot 

 1. De winst gaat in deze categorie naar de Mercedes-Benz Sprinter (42 procent), waarvoor de beker werd overhandigd aan Mark Horsten van Mercedes-Benz Nederland.
 2. Volkswagen scoort ook hier hoog: de Crafter wordt tweede (35 procent). 
 3. Wederom winst voor Citroën, dat met de Jumper (23 procent) veel fans voor zich wist te winnen.

 
Mark Horsten van Mercedes-Benz Nederland

Categorie 4: Gesloten Bestelauto EV

 1. In de categorie van elektrische voertuigen was er geen indeling in grootteklassen; de MAN eTGE bleek hier het populairst (40 procent). De bijbehorende beker werd uitgereikt aan Jan-Jort van Gestel van MAN Nederland.
 2. Een vanwege zijn afwijkende carrosserievorm en gebruiksdoel opvallende outsider met veel fans is de Streetscooter WORK (33 procent). De beker werd in ontvangst genomen door Marc Staman van Streetscooter. 
 3. De Volkswagen e-Crafter (27 procent) is technisch identiek aan de MAN eTGE, maar moest de innovatieve Streetscooter voor zich dulden. 

  
Jan-Jort van Gestel van MAN Nederland                        Marc Staman van Streetscooter

Categorie 5: Pick-up

 1. Toyota gaat er hier met de winst vandoor: de Hilux is de populairste pick-up van Nederland. De prijs werd uitgereikt aan Edward Dijkhuizen.
 2. Volkswagen scoort in alle categorieën hoog en daarmee met hun complete gamma; de Amarok (32 procent) neemt in zijn groep de tweede positie in. 
 3. Ford USA doet hier goede zaken met de imposante F-150 (23 procent); de beker werd uitgereikt aan Harmen-Tom Jaarsma van leverancier Automobielbedrijf Jaarsma.

  
Edward Dijkhuizen van Toyota Nederland                      Harmen-Tom Jaarsma van Automobielbedrijf Jaarsma

Aansluitend was het tijd voor het uitreiken van de Cup met de Grote Oren: de hoofdprijs werd door Patrick van Tilburg uitgereikt aan Robert Haslinghuis voor de Volkswagen Transporter, overall winnaar van de Bestelauto Expo Publieksprijs 2020. Onze hartelijke felicitaties aan alle winnaars en een speciaal woord van dank aan iedereen die zijn of haar stem in deze eerste editie van de Bestelauto Expo Publieksprijs heeft uitgebracht. 


Robert Haslinghuis van Volkswagen Bedrijfswagens 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10050