Beurs is verplaatst naar 2021
Aanvang over:

MobiliteitsRAI 2019 van de baan, Bestelauto Expo ziet kansen

Gepubliceerd: 20 november 2018

De MobiliteitsRAI 2019 gaat niet door. Dat hebben RAI Vereniging en RAI Amsterdam gezamenlijk besloten. Oorzaak hiervan is een gebrek aan belangstelling. Terwijl de Bestelauto Expo dit jaar meer bezoek trok en volgend jaar zijn positie verder wil versterken.

In de 2019-editie van de MobiliteitsRAI moest de bestelauto een grotere rol gaan spelen en uiteindelijk moest het één platform worden waar alle modaliteiten, producten en diensten uit de mobiliteitsmarkt vertegenwoordigd zouden zijn. Maar misschien was die doelstelling te breed opgezet, denkt Patrick van Tilburg, organisator van de onlangs gehouden tweede editie van de Bestelauto Expo. “Een nieuw merk bouw je niet zomaar even. Wij hebben lang aan ons Bestelauto Expo-platform gewerkt, met een online nieuwsplatform, een nieuw kwartaalmagazine met een oplage van ruim 70.000 en natuurlijk met de jaarlijkse beurs en het congres. We richten ons daarbij heel scherp op de afnemers en beheerder(s) binnen het totale bestelautosegment.”

Wellicht heeft dit bestelautoplatform deels het gras weggemaaid voor de MobiliteitsRAI. Er zijn voor de eerste editie van de bestelauto expo in 2017, op initiatief van de organisatie van de MobiliteitsRAI, gesprekken gevoerd om de Bestelauto Expo in de MobiliteitsRAI te integreren, maar deze gesprekken liepen op niets uit. “Wel merkten we dat sommige importeurs van bestelauto’s afwachtend waren om deel te nemen aan de Bestelauto Expo. Dat in verband met hun ‘eigen’ MobiliteitsRAI. Nu is er in ieder geval duidelijkheid en kunnen wij verder werken aan ons platform. We hopen voor een volgende editie dat alle bestelauto-importeurs aanhaken om voor de doelgroep een nog beter aanbod te presenteren”, aldus Van Tilburg.

Bron en tekst: Bart Luteijn - Trends in Autoleasing
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10050