10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Laadindicator voor lichte bedrijfswagens

Gepubliceerd: 12 oktober 2018

Golstein Weegsystemen, bekend van de draadloze aslast weegsystemen voor vrachtwagens en meer dan 10 jaar ervaring met indicatieve weegsystemen voor voertuigen, heeft nu een laadindicator ontwikkeld voor de lichte bedrijfswagens/bestelwagens.

Weet u het gewicht van uw lichte bedrijfswagen? Deze vraag lijkt steeds actueler te worden. Ook voor bestelwagens gelden maximale wettelijke aslasten en gewichten. Die staan vermeldt op het kentekenbewijs, kentekencard of kentekenregister. 
Overladen brengt risico’s met zich mee. De remweg wordt langer en de voorspelbaarheid van het weggedrag minder. De veiligheid van chauffeur en medeweggebruikers komt dan in het geding, met daarbij het risico op boetes, aansprakelijkheid bij ongevallen enz.

De laadindicator van Golstein Weegsystemen kan u helpen binnen wettelijke grenzen te laden. Het is een eenvoudige visuele tool om inzicht te geven in het voertuiggewicht. Middels 3-kleurige LED’s wordt het gewicht in beeld gebracht. Kleurt de LED groen? Dan bent u safe. Wordt de LED oranje dan komt u in de gevarenzone en bij rood is overbelading een feit. Elke indicator wordt geprogrammeerd naar het specifieke voertuig. 
Een uitbreiding met een blackbox-koppeling is optioneel, zodat u real-time zicht en grip op uw wagenpark krijgt. Inzicht verkrijgen in het gewicht van uw voertuig kan zo dan altijd en overal. Krijgt u liever een melding bij overbelading in uw wagenpark? Ook dat is dan mogelijk. 
 
Wat kunt u met deze laadindicator voor lichte bedrijfswagens/bestelwagens?

  • Laden binnen de wettelijke grenzen. Verantwoordelijkheid nemen. 
  • Voorkomen van boetes.
  • Meer veiligheid creëren voor uw chauffeur.
  • Meer veiligheid creëren voor uw medeweggebruikers.
  • Meer grip krijgen op het wagenpark (middels koppeling met black-box)
  • Voorkoming van discussies met- en claims van verzekeringsbedrijven. 
     
Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10050