Beurs is verplaatst naar 2021
Aanvang over:

Bestelauto EXPO: mythen rondom kopen en leasen ontrafeld

Gepubliceerd: 21 september 2017

Op de aanstaande Bestelauto EXPO (4 en 5 oktober) aandacht voor het leasen van bestelauto’s. Wat zijn nu precies de voordelen? En misschien wel belangrijker: wat zijn de vooroordelen? Henk Postmus van Expense Reduction Analyst (ERA) doet het uit de doeken. Lezers van TrendsinAutoleasing kunnen zich gratis aanmelden voor de beurs!

Henk Postmus van Expense Reduction Analyst (ERA) dat actief is in 22 landen en een wagenpark beheert van zo’n 30.000 voertuigen

Op allebei de dagen van de Bestelauto EXPO (4 en 5 oktober) is er een congresprogramma. De eerste dag wordt het georganiseerd door UNETO-VNI. Met aandacht voor de bestelauto als rijdende database, hoe onderdelen op de juiste plaats op de juiste plek te krijgen en servicelogistiek in de grote stad.

Op donderdag 5 oktober is Nederlands eerste bestelautojournalist Jeroen Ekeler de dagvoorzitter. Ook tijdens dit programma aandacht voor data (wat kan je ermee!), maar ook fiscale aspecten (wel BTW-aftrek maar geen bijtelling?) komen aan de orde. Fiscalist Jan Rolleman is de absolute kenner op dat gebied. Jaap Muller, die 25 jaar als wagenparkbeheerder van Strukton erop heeft zitten, lardeert zijn toespraak met (herkenbare) verhalen uit de praktijk.

Daarnaast presenteert Jasper Engel, auteur Bedrijfswagen Omnibus en bedrijfswagencoach bij Later Academy, de toekomst van de bestelauto.

Maar dus ook aandacht voor leasing; het aandeel daarvan op de verkoop stijgt immers fors. Op de EXPO staan dan ook meerdere leasemaatschappijen, waaronder Alphabet met de nieuwe elektrische Streetscooter.

Postmus stelt dat de keus tussen een (bestel)auto leasen of kopen wordt vaak bepaald door emoties en ‘een bepaald beeld van leasen’. Terwijl het prima door te rekenen is – inclusief operationele kosten, total cost of ownership (tco) en risico’s! – wat vaak leidt tot onverwachte inzichten.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10050