Beurs is verplaatst naar 2021
Aanvang over:

Bestelauto Expo blijkt échte verkoopbeurs

Gepubliceerd: 10 oktober 2017

Almere, 12 oktober 2017 - De eerste editie van de Bestelauto EXPO op 4 en 5 oktober heeft menig exposant geen windeieren gelegd. Zo moest Nefkens Peugeot de hulp van extra accountmanagers inroepen om de stroom van orders op de actie ‘3 halen, 2 betalen’ op te vangen. Ook de standhouders onderling wisten elkaar te vinden. Zo heeft BCA menig auto ter plekke getaxeerd, waarmee de deal voor de koop van de nieuwe bedrijfswagen eenvoudig rond gemaakt kon worden. 

Organisator Patrick van Tilburg van EXPOMotion blikt meer dan tevreden terug op deze eerste editie van de Bestelauto EXPO. “Tevreden exposanten, een stevig congresprogramma en tevreden, kwalitatief goed beoordeelde bezoekers, die niet alleen konden kijken maar ook konden kopen. Voor ons het bewijs dat de Bestelauto EXPO een vaste, jaarlijks plek verdient in bestelautoland. Volgend jaar in november dus een vervolg; de eerste exposanten hebben zich al aangemeld voor de 2018-editie.”Tussenstand beursverkoop Nefkens Peugeot: 103 bestelauto’s

Meer dan tevreden geluiden onder andere bij Nefkens Peugeot. Daar konden bezoekers terecht voor de speciale EXPO-actie ‘4 halen, 3 betalen’ of zelfs  ‘3 halen, 2 betalen’. Met name de kersverse Peugeot Expert viel in de smaak. Manager fleetsales van Nefkens Peugeot, Edgar van Schaik, heeft op de eerste beursdag al extra accountmanagers moeten inzetten. “De beurs heeft onze verwachtingen overtroffen. Ook hebben we flink wat klanten naar de deelnemende leasemaatschappijen mogen verwijzen. Volgende week kunnen we de exacte balans opmaken, maar we zijn nu al meer dan tevreden, de tussenstand is 103 verkochte bestelauto’s.”

Startpunt nieuwe koers

Tevreden geluiden ook bij ’s lands grootste autoveiler, BCA. Vele beursbezoekers wisten de BCA stand goed te vinden voor een waardebepaling ter plaatse. De taxateurs kregen een divers aanbod onder ogen van oude en nieuwe bedrijfswagens tot een snelle Mercedes AMG personenauto. Ook tevreden geluiden bij Apollo Vredestein. Manager International Fleet & Lease, Berny Sneek, zal de komende weken nodig hebben de leads vergaard op de EXPO op te volgen. Datzelfde geldt voor het telematicabedrijf Transscope. “De kwaliteit van het bezoek was hoog. Dat zien we graag”, aldus directeur Henk-Jan Kienhuis. De grootste ‘bekende onbekende’ was wellicht verhuurder Europcar. Beurzen liet het bedrijf in het verleden altijd links liggen. De acte de présence op de Bestelauto EXPO is het startpunt voor een nieuwe koers. “En dat is ons prima bevallen”, aldus commercieel directeur Marc Beers.Tijdens het congresprogramma in de ochtend, op zowel 4 als 5 oktober, werden bezoekers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van bestelwagens en distributie. Zo werd de bestelwagen van de toekomst geschetst, was er aandacht voor fiscale ‘kansen en valkuilen’, de meerwaarde van data en werden de mythen rond kopen versus leasen ontrafeld. Binnenkort meer nieuws hierover. 

Het fotoalbum van Bestelauto Expo 2017 vindt u op deze pagina.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10050