10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
EM_nieuws_week38_bericht2a

Urbanetic: de Sprinter van de (wat verdere) toekomst

Gepubliceerd: 17 september 2018

Bij Mercedes-Benz zijn ze niet bang om de kop boven het maaiveld uit te steken, zoveel bewijst in elk geval de Urbanetic, een studiemodel voor het stedelijke goederen- én personenvervoer van de wat verdere toekomst.

 

De Urbanetic, die deze week op de IAA Nutzfahrzeuge in Hannover debuteert, is een ruim vijf meter lang, elektrisch en volledig autonoom rijdende combinatie van taxi, stadsbus en bestelauto. Hij maakt onderdeel uit van het openbaar vervoer, maar kan jou als passagier toch thuis voor de deur afzetten. Op basis van actuele verkeersinformatie zet hij zelf de beste route uit naar de bestemmingen die de passagiers hem opdragen. Bij het gebruik als pure bestelauto, in welk geval er geen personen meereizen, kan de Urbanetic bijvoorbeeld geheel zelfstandig bestellingen rondbrengen in de stad. Want daarvoor is de auto ontwikkeld; Mercedes-Benz voorziet een sterke groei van stedelijke gebieden en meent dat het aantal voertuigen met het oog op de leefbaarheid aldaar zoveel mogelijk moet worden teruggedrongen. Kortom, de Vito’s en Sprinters kunnen er bij wijze van spreken uit, de Urbanetics erin. En dan waarschijnlijk lang niet zo extreem vormgegeven zoals dit prototype.


 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049