10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
01-Toyota-PROACE-Workers

Toyota haalt ruim 35 procent groei in bestelautomarkt

Gepubliceerd: 05 juli 2018
  • Marktaandeel van 2,27 procent 
  • Sterke groei voor PROACE bedrijfswagens
  • Ook succes voor Hilux en Land Cruiser

Het marktaandeel van Toyota bedrijfswagens is in de eerste zes maanden van dit jaar fors gegroeid. Toyota verkocht 999 bedrijfswagens zoals de PROACE Compact en PROACE Worker. Dat is een toename van 35,9 procent in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. De totale bedrijfswagenmarkt steeg met 5,9 procent. Het marktaandeel van Toyota bedraagt nu 2,27 procent.

De verkoopgroei is te danken aan de nieuwe bedrijfswagens die Toyota de laatste jaren heeft geïntroduceerd. Medio 2016 lanceerde Toyota de nieuwe PROACE Worker en Long Worker (MDV). Deze werden vrijwel direct gevolgd door de nieuwe Toyota Hilux. En ook de slimme PROACE Compact (CDV+) volgde snel. De Toyota bedrijfswagens zijn onstuitbaar in hun opmars.

PROACE basis van solide groei
De basis van de sterke verkoopgroei zijn de nieuwe PROACE bedrijfswagens. De slimme PROACE Compact, stoere Worker en Long Worker groeiden van 482 naar 663 eenheden, een plus van 37,7 procent. De orderportefeuille is stevig gevuld. Ook de eerste PROACE Truck modellen met vaste of kippende laadbak zijn intussen afgeleverd. Veel van deze PROACE bedrijfswagens zijn compleet ingericht of aangepast. Direct inzetbaar om de klus te klaren. 

Opleving pick-upsegment en 50 jaar Hilux
Ook de Toyota Hilux laat een sterke groei zien. Het pick-upsegment is groeiende in Nederland en Toyota weet hiervan te profiteren. De Hilux scoorde het afgelopen halfjaar 14 procent meer registratieaantallen. Met name de succesvolle Toyota Hilux Fifty is verantwoordelijk voor de groei. Met dit actiemodel viert Toyota 50 jaar Hilux: onverwoestbaar sinds 1968.

Al ruim 65 jaar succesvol: de iconische Land Cruiser
Eind 2017 lanceerde Toyota een nieuwe Land Cruiser. Deze wordt in Nederland in vijf verschillende bedrijfswagenvarianten verkocht. De verkopen groeiden van 78 naar 141 stuks in het afgelopen halfjaar, een plus van 80 procent. Met name ondernemers die ook avontuur belangrijk vinden wisten de Land Cruiser te vinden.


 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049