10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
NV300 concept_zijaanzicht DJI_0028-1200x900

Nissan onthult NV300 Concept-van op Brussels Motor Show

Gepubliceerd: 19 januari 2019

De NV300 Concept-van is een fraai voorbeeld van nieuwe mogelijkheden om Nissan bedrijfsauto’s te leveren die nog meer dan nu de perfecte en flexibele partner zijn voor gebruikers in diverse beroepsgroepen. Enerzijds praktisch en betrouwbaar en anderzijds ingericht om het werk met meer kwaliteit en plezier te doen.

In de laadruimte van de NV300 Concept is een draagbare batterij-unit geïntegreerd, de Nissan Energy ROAM. Opladen is ook mogelijk met zonnepanelen op het dak van het voertuig. De unit heeft een opslagcapaciteit van 700Wh en kan maximaal 1kW stroom leveren voor bijvoorbeeld elektrisch gereedschap of tablets, die de houtbewerker in zijn mobiele werkplaats gebruikt.

Meer gemak en onbegrensd werkplezier
De Nissan Energy ROAM is ontworpen voor maximale efficiency. Voor deze ‘groene’ generator is gebruikgemaakt van Nissan LEAF-batterijmodules die op deze manier een tweede leven krijgen. Dit is andermaal een voorbeeld hoe Nissan toonaangevend is met duurzame energietechnologie. Een aluminium behuizing beschermt de batterijmodules tegen weer en wind.

Francesco Giacalone, LCV Planning en Marketing Director, Nissan Europe: “Met de NV300 Concept-van laat Nissan zien hoe wordt nagedacht over de toekomst van bedrijfsauto’s. Hij is praktisch en veelzijdig, innovatief en leuk. En met de toevoeging van Nissan Energy ROAM is hij volledig zelfvoorzienend. Wij denken dat er een enorm potentieel voor is in de bedrijfsautosector en dat dit concept bewijst hoe bedrijfsauto’s van Nissan het verschil kunnen maken.’

Led-verlichting, stoel op rails en touchscreen
De NV300 Concept-van biedt nog meer innovatieve ideeën in de laadruimte, zoals led-verlichting, een geïntegreerde touchscreen computer, een draaibare stoel op rails in de vloer en slimme ruimtebesparende opbergmogelijkheden. Het in Brussel getoonde studiemodel is in samenwerking met Studio Hardie ontwikkeld, een gerespecteerde Britse designstudio.

Nissan Energy Roam borduurt voort op een prototype van een draagbare energie-unit die eerder was te zien bij de Nissan Navara Dark Sky en de Nissan Navara EnGoard concepten. Die stonden op de IAA in Hannover, respectievelijk in 2018 en 2016. Het is een praktijkvoorbeeld hoe Nissan Intelligent Mobility en de batterijtechnologie van elektrische voertuigen zijn te gebruiken in tal van vakgebieden. Nissan Energy ROAM zal dit voorjaar op diverse Europese markten worden geïntroduceerd.

Nissan NV300 handzaam, veelzijdig en met 5 jaar garantie
De Nissan NV300 is een ruime en toch handzame bedrijfsauto, die in diverse lengte- en hoogtematen verkrijgbaar is. Nissan biedt op alle bedrijfsauto’s als enige in de markt 5 jaar garantie/160.000 km (100.000 km op de e-NV200). De garantie is overdraagbaar op de tweede en zelfs volgende eigenaren.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049