10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Nieuwe Opel Vivaro: eerste foto’s en info

Gepubliceerd: 23 januari 2019

Door de overname van Opel door PSA kon het gebeuren dat de Opel Vivaro al binnen vijf jaar wordt vervangen voor een geheel nieuw model, dat nagenoeg gelijk is aan de Peugeot Expert en consorten. Nieuw is dat de elektrische versie nu al voor 2020 is aangekondigd.

De impact van de overname is Opel van groot belang, omdat dit merk voortaan de verantwoording draagt voor de ontwikkeling van toekomstige bedrijfsauto’s van Groupe PSA. Een opmerkelijke stap, omdat Peugeot en Citroën zelf veel meer ervaring hebben in dit vakgebied dan Opel; juist de bedrijfswagens lieten de Duitsers de afgelopen twintig jaar door anderen (mede-)ontwikkelen en bouwen. De eerste nieuwe bestelauto in die reeks wordt ongetwijfeld de opvolger van de huidige Movano, die al sinds 2010 door Renault wordt gebouwd. Van die verbintenis wil PSA zo snel mogelijk af, zo heeft het bewezen door de Vivaro eveneens bij Renault weg te halen.  Een logische vervolgstap zou dan zijn dat PSA hetzelfde model gaat voeren voor Peugeot en Citroën en dat het daarom de banden geheel verbreekt met partner Fiat, dat de Peugeot Boxer en Citroën Jumper in Italië produceert. Een ander, minder voor de hand liggend scenario is dat ook de toekomstige Fiat Ducato een PSA-product wordt. De kans is groter dat de nieuwe, grote bestelauto van PSA (net als de Peugeots Partner en Expert) zal worden gedeeld met Toyota, dat dan een gamma heeft dat écht op volle sterkte is.

Veilig
De nieuwe Vivaro is sinds 2001 pakweg een miljoen maal gebouwd en het het nieuwe model vertegenwoordigt de derde generatie. Die specificaties zijn uiteraard gelijk aan die van de bekende Expert, Jumpy en Proace en naar het zich laat aanzien komen de levergamma’s eveneens overeen. Bijzonder is het head-up display, dat ook al in Zafira Life is getoond en dat Opel uniek voor het segment noemt. Een goede zaak is dat Opel alle actieve en passieve veiligheidssystemen overneemt die beschikbaar zijn voor dit model, van rijbaanassistent tot automatisch remmen kom een impact te voorkomen. 

Meer laadvolume
De nieuwe Vivaro heeft iets meer laadvolume dan de oude; de L1-versie gaat van 5,2 naar 5,8 kuub, de L2 gaat van 6,0 naar 6,6 kuub. Anders dan de vorige versie is de nieuwe niet leverbaar met een verhoogd dak. Ook het laadvermogen is toegenomen; wat dit betreft mag de overstap van de huidige naar de nieuwe Vivaro geen problemen opleveren. De nieuwe versie is vanaf volgende maand te bestellen; tegen die tijd zullen we ook meer gegevens van uitrusting en prijzen hebben. 


 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049