10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Nieuwe hybride bestelauto Londen EV Company

Gepubliceerd: 17 september 2018

Londen EV Company (LEVC), bouwer van de nieuwe Londense taxi, maakt zich op om volgend jaar samen met klanten testritten te gaan uitvoeren met hun geheel nieuwe hybride bestelauto.

De nieuwe bestelauto valt in het medium segment, met laadvermogens van zo’n 1.000 kg. Hij is bedoeld voor gebruik in de stad en niet voor ‘last mile delivery’. LEVC maakt gebruik van de aandrijflijn van hun taxi, wat betekent dat de aandrijving elektrisch is, met een benzinemotor als range-extender. Het bedrijf onderzoekt de kansen voor het model in samenwerking met potentiële toekomstige gebruikers, zoals politie en brandweer in de Britse hoofdstad. Beide hebben grote interesse getoond, omdat hun vloot per 2025 geheel emissievrij moet zijn. De nieuwe bestelauto moet sterk gaan concurreren met diesels als het gaat om de totale gebruikskosten; LECV benadrukt verder dat de bestelauto over alle mogelijke actieve en passieve veiligheidssystemen zal gaan beschikken. Over de productie van de auto is nog niets bekendgemaakt; eerst volgt de testperiode. 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049