10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
Nieuwe Berlingo

Nieuw in november: Citroën Berlingo, Peugeot Partner en Opel Combo

Gepubliceerd: 26 juni 2018

PSA Group geeft kennis van de geboorte van een drieling: Berlingo, Partner én Combo, omdat Opel nu eenmaal ook tot het Franse autoconcern behoort. Opvallend is dat de vertrouwde naam Partner is behouden; de Peugeot wordt geen Rifter genoemd, zoals de civiele versie. De levering van het trio start pas in november. 

 Berlingo

Tot die tijd zal het uitverkoop zijn van de bestaande modellen, die voor Opel het einde van de samenwerking met Fiat betekent. De integratie van Opel met PSA heeft ook tot gevolg dat de volgende Vivaro op de Expert/Jumpy/Proace zal zijn gebaseerd, met productie in Luton, Engeland.

 Combo

 Combo
 
Terug naar het nieuwe trio, dat voor Peugeot en Citroën de derde generatie van hun succesmodel betekent; voor `opel is de Combo alweer het vijfde model op rij met die naam. Een aangename ontdekking is dat de drie auto’s elk hun eigen karakter hebben, die niet alleen in de vorm van hun front tot uitdrukking komt, maar met name in het interieur, omdat ze elk de identiteit van hun eigen merk volgen. Zo heeft de Peugeot Partner de typerende i-Cockpit, met het instrumentarium boven het stuurwiel. De nieuwe bestellers komen meteen in twee lengtematen (440 en 475 cm) en 1,5-liter dieselmotoren van 75, 100 en 120 pk en 1,2-liter driecilinder benzinemotoren van 110 en 130 pk, alle van Franse origine en onder meer toegepast in de Peugeot 308. De auto’s staan op het Franse EMP2-platform, wat een veelbelovend gegeven is met betrekking tot de wegligging en het comfort. De 130 pk benzinemotor komt standaard met een 8-traps automaat, bij de sterkste diesel is dat een optie. Voor elk van de nieuwkomers is een ruim pakket aan veiligheidsmaatregelen aangekondigd; Opel noemt met name de ‘overload indicator’, die aangeeft of de auto overbeladen is. De bestuurder kan ook met een druk op de knop de actuele asbelasting opvragen, een zeer goede ontwikkeling.

 Partner

  Partner

Inmiddels is er al veel meer over de auto’s bekend; we gaan er in de volgende uitgave van deze nieuwsbrief nader op in. Hier wel alvast de belangrijkste specificaties (gegevens Citroën Berlingo): 

  • Lengte: 4,40 m M-versie / 4,75 m XL-versie
  • Breedte: 2,10 m (zijspiegels uitgeklapt)
  • Hoogte: 1,80 m M-versie / 1,85 m XL-versie Worker
  • Nuttig volume: 3,3 m3 M-versie / 3,9 m3 XL-versie en met Extenso cabine tot 3,8 m3 bij M-versie en 4,4 m3 bij XL-versie
  • Nuttig laadvermogen: tot 1.000 kg M-versie / tot 950 kg XL-versie
  • Nuttige laadlengte: 1,81 m M-versie / 2,16 m XL-versie
  • Aanhangergewicht: tot 1.500 kg (zonder lastverplaatsing) afhankelijk van het motortype
     
Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049