10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
Mercedes evito

Mercedes elektrificeert bestelwagens – eVito in 2018

Gepubliceerd: 23 november 2017

Mercedes-Benz Vans gaat van al zijn modellen een variant met elektrische aandrijving aanbieden. Het eerste model wordt de eVito die volgend jaar in Duitsland verschijnt. Nederland moet tot 2019 wachten.

Mercedes wil een snelle implementatie van de zogenaamde eDrive@VANs strategie, zoals het bedrijf vandaag verkondigt. De focus ligt daarbij niet alleen op de elektrische bestelwagen, maar ook op een technologisch ecosysteem dat is toegespitst op de behoeften van de zakelijke gebruikers. Daarbij wordt ingezet op co-creatie met de klant.“We zijn ervan overtuigd dat elektrische aandrijflijnen een grote toegevoegde waarde hebben, met name bij inzet in de stad. De elektrificatie van onze bestelwagens is echter geen doel op zich. Qua rentabiliteit moeten deze varianten aan dezelfde eisen voldoen als bestelwagens met een conventionele aandrijflijn. De eVito is het beginpunt en dit model krijgt navolging in de vorm van de nieuwe generatie Sprinter en de Citan”, aldus Volker Mornhinweg, directeur van Mercedes-Benz Vans.

Met een batterijcapaciteit van 41,4 kWh komt de eVito zo’n 150 km ver. Mercedes belooft dat zelfs onder ongunstige condities – lage buitentemperaturen en een volle belading – de eVito nog steeds een rijbereik heeft van 100 km. Daarmee nog altijd goed voor gebruik in de stad door bezorgdiensten, vertegenwoordigers en openbaarvervoerbedrijven. Het batterijpakket kan in ongeveer zes uur volledig worden opgeladen.

Lees ook: Nieuwe Sprinter: onderdeel van groter geheel


 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049