10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
BEX_2019-wk13_foto2a

Koude-test voor elektrische Sprinter

Gepubliceerd: 23 maart 2019

Mooie plaatjes uit Arjeplog in het noorden van Zweden, waar autofabrikanten hun nieuwe modellen aan koude-tests onderwerpen. Mercedes-Benz hield hier de nieuwe eSprinter tegen het licht, bij 30 graden onder nul. 

Aan elektrische bestelauto’s worden dezelfde eisen gesteld als aan diesels: optimale betrouwbaarheid is het allerbelangrijkst. De technici van de fabrikant hebben de eSprinters wekenlang in deze eindeloze vrieskast laten rondrijden, met uiteraard - anders schrijf je er geen persbericht over - uitstekende resultaten. Er wordt natuurlijk niet slechts uit publicitaire overwegingen; een elektrische auto heeft zat systemen die niet van de koude houden en daarom getest en getest en getest moeten worden. 

100 kilometer
In de snijdende kou rond de poolcirkel is de eSprinter ook beproefd op het gebied van comfort; de elektrische verwarming heeft het daar vele malen zwaarder om de ruiten ijsvrij te houden en de inzittenden niet in eskimo’s te laten veranderen. De ham vraag was hoe de actieradius zich zou ontwikkelen en nu is er de uitspraak dat zelfs bij ernstige kou er minstens 100 kilometer elektrisch kan worden afgelegd met de versie die het 55 kWh-accupakket heeft. 


 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049