10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Gunstiger automaat voor Toyota Proace

Gepubliceerd: 01 februari 2019

Toyota biedt voortaan de keuze uit twee automatisch schakelende varianten van de Proace. Naast de bestaande versie met 177 pk met standaard automaat, komt er een optionele automaat bij voor de versie met 122 pk. Het prijsverschil is € 2.795.  

De verkoop van de nieuwe automatische versie start op 1 februari met alleen de Proace Dubbele Cabine in Dynamic-uitvoering; medio maart zijn de eerste exemplaren beschikbaar. Hij kost € 36.400,-, terwijl dezelfde auto met 177 pk en automaat op € 39.195 komt. Het gaat hier dus steeds om de extra luxueuze Dynamic. Feitelijk is dit een Proace Verso (de personenauto), die is omgebouwd als een bedrijfswagen met een dubbele cabine en een laadvloer. Een alternatief is echter nog steeds de ook niet kinderachtig uitgeruste Proace Professional met dubbele cabine, die met 177 pk en automaat € 32.750 kost. 

Nieuw: 1.5 D-4D met 120 pk
Toyota haalt in het persbericht van de nieuwe automatische Proace een nieuwe 1,5-liter dieselmotor van 120 pk aan. Vreemd? Nee, want dit blok was al aangekondigd voor de Dynamic-versies; de gesloten bestelauto’s krijgen dat blok tegen de zomer ook als vervanger van de 1,6-motoren. De nieuwe 1.5 is er alleen met een handbak; het prijsverschil ten opzichte van de 122 pk automaat is € 2.450. 

Gesloten bestel later 
Later dit jaar komt de nieuwe combinatie 122 pk en automaat ook beschikbaar voor de de gesloten bestelvarianten, in vrijwel alle uitvoeringen. Vrijwel direct na de productiestart van de Proace Dubbele Cabine Dynamic met de nieuwe aandrijflijn komt deze ook beschikbaar voor de Proace Shuttle 9-persoons bussen.


 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049