10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Facelift én EV voor Mercedes-Benz V-klasse

Gepubliceerd: 04 februari 2019

Aangezien er afgelopen jaar nog een verkooprecord werd gevestigd met de V-klasse van Mercedes-Benz, is de facelift bewust van de voorzichtige soort. De vernieuwde V-klasse is wat opgefrist en komt op termijn ook als elektrische versie.

 

“In 2014 kenmerkte de nieuwe Mercedes-Benz V-Klasse zich door een geheel nieuwe aanpak in design, uitstraling, comfort en veiligheid”, aldus Mercedes, dat in 2018 het beste jaar voor de V-klasse meemaakte. De cijfertjes: circa 209.000 stuks in totaal, waarvan 64.000 het afgelopen jaar. Maalt de V-klasse-rijder niet op een jaartje meer? Het lijkt erop. Hoewel het hier om een MPV gaat, is de auto op onze site toch van belang; de Nederlandse importeur bouwt de wagens met veel plezier om tot uiterst luxueuze bestelauto’s, die met een dubbele cabine, vijf riante zitplaatsen en een nog altijd zeer grote laadruimte zich tot ware alleskunners hebben ontwikkeld. 

Nieuw: V 300 d
De belangrijkste wijzigingen betreffen de nieuw vormgegeven voorzijde en de introductie van de OM 654 viercilinder dieselmotor-generatie. Hiervan is de nieuwe V 300 d het nieuwe topmodel. Hij heeft een vermogen van 176 kW/239 pk. Verder is de 9G-TRONIC automatische transmissie voor het eerst leverbaar op de V-klasse, terwijl het aanbod van veiligheids- en assistentiesystemen, waaronder Active Brake Assist, volgens Mercedes naar de nieuwste stand der techniek is gebracht. De nieuwe V-Klasse is te bestellen vanaf maart en leverbaar vanaf juni. Prijzen volgen. En passant wordt nog even gemeld dat “Mercedes-Benz Vans zijn elektrificatie-strategie ‘eDrive@VANs’ blijft doorontwikkelen; binnenkort wordt een volledig elektrische MPV op de markt gebracht.” Waarschijnlijk is dat een elektrische V-klasse met de aandrijflijn van de eVito. 


 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049