10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Elektrische koelwagen: VW e-Crafter Solar

Gepubliceerd: 09 januari 2019

Volkswagen introduceert een koelwagen met elektrische aandrijving: de e-Crafter Solar. De bestelauto heeft een innovatief elektrisch koelsysteem dat mede door de zon wordt gevoed. De auto is ontwikkeld in samenwerking met ombouwspecialist Carrosseriefabriek Harderwijk

Het dak van de e-Crafter Solar koelwagen heeft een reeks hoog-rendement zonnepanelen, waarmee de transportkoeling de juiste koeling garandeert zonder dat daar een brandstofmotor aan te pas komt. Omdat het koelsysteem volledig los staat van de hoogvolt-accu, heeft het systeem geen invloed op de actieradius van de auto. De e-Crafter Solar koelwagen is onder meer gericht op de horeca en de detail- en groothandel vanwege het duurzaam en milieuvriendelijk vervoeren van gekoelde producten in de stad.

Uitbreidingspakketten koelsysteem
Het basis-accupakket voor het koelsysteem bevat een capaciteit van minimaal 5,5 uur continue koeling. Daarnaast levert Volkswagen Bedrijfswagens uitbreidingspakketten waarmee tot maximaal 11 uur continu gekoeld kan worden. De hoogvolt-accu van de e-Crafter is op verschillende manieren op te laden. Bij een snellaadstation neemt het tot tachtig procent opladen maar 45 minuten in beslag. Veel bedrijven kiezen voor ‘overdag rijden en ’s nachts laden’, zodat hun werk overdag niet beïnvloed wordt door het opladen van de accu. In dat geval is met een wisselstroom wallbox (7,2 kW) het volledig laden tijdens nachtelijke uren in vijf uur en twintig minuten afgerond. Zowel de hoogvoltage-batterij van de e-Crafter als de accu van het Solar koelsysteem wordt in deze tijd opgeladen. De accu van het koelsysteem maakt hierbij gebruik van een eigen 220V stekkeraansluiting.Dienstenpakket
Volkswagen Bedrijfswagens ondersteunt ondernemers bij de overstap naar elektrisch rijden met een dienstenpakket met standaard onder meer 8 jaar onderhoud en APK, rijtrainingen voor een maximale actieradius en advies over subsidies. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10049