10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

WLTP-testcentrum voor VW Bedrijfswagens

Gepubliceerd: 18 december 2018

Nu ook nieuwe bestelauto’s niet meer zonder een WLTP-fabrieksopgave van de verbruikscijfers en emissiewaarden in Europa verkocht mogen worden, heeft Volkswagen een testcentrum in gebruik genomen waar deze waarden nauwkeurig worden vastgesteld. 

Gezien de schandalen rond de diesels van Volkswagen, is het begrijpelijk dat het merk het van de daken schreeuwt dat het een nieuwe faciliteit voor het meten van de kwaliteit van uitlaatgassen heeft gebouwd. De nieuwe hal, waarin twee auto’s tegelijkertijd worden beproefd, vergde een investering van zes miljoen euro. Hiermee kan het tegemoet komen aan de Europese eisen rond WLTP, wat staat voor Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure. Het doel Ivan WLTP is dat het een reëler beeld geeft van het verbruik en de emissie van auto’s. 

Steriele ruimte
Tot het centrum behoort onder meer een steriele ruimte met een trillingsvrije weegbrug, waar met een nauwkeurigheid van 0,001 milligram de uitstoot van partikels wordt vastgesteld. Om beïnvloeding van de metingen tegen te gaan, staat de weegbrug op een gietijzeren, met beton gevulde, 500 kilogram zware voet en een 20 cm dikke plaat van graniet, die op zijn beurt is geveerd en gedempt. In de ruimte wordt de luchtdruk opgevoerd tot 0,003 bar, zodat er geen andere deeltjes kunnen binnendringen. De temperatuur is constant 22 graden, bij een luchtvochtigheid van 45 procent. Jazeker, men is er heel nauwkeurig bezig, om elke vermoeden van sjoemelen in de kiem te smoren! 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048