10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
logo_evo_fenedex_new

Wanneer stapt het mkb over op de elektrische bestelauto?

Gepubliceerd: 05 februari 2018

Het streven is om in de grote binnensteden het goederenvervoer in 2025 volledig elektrisch te hebben. Buiten deze grote steden kan er nog in beperkte mate gebruik gemaakt worden van diesels, maar ook daar moet de uitstoot van schadelijke gassen fors naar beneden.

Samen met het ministerie van I&W willen evofenedex de uitdagingen voor ondernemers richting de overstap naar volledig elektrisch rijden in beeld brengen.
Slechts een klein deel van het wagenpark wordt nu elektrisch aangeboden, maar dit zal de komende jaren veranderen. Staan ondernemers ervoor open om de overstap naar elektrisch rijden te maken? Wat zijn voor hen kritische succesfactoren voor deze investering? En aan welke eisen moet het elektrische bestelauto aanbod voldoen?

Op dit moment wordt het onderzoek uitgevoerd op locaties waar veel MKB-ondernemers te vinden zijn zoals bij de Technische Unie, Zegro, Hanos en Flora Holland.  Inmiddels is ook de online variant van het onderzoek gestart. Het onderzoek bestaat uit maximaal twaalf vragen, mkb’ers kunnen hier aan meedoen. De verwachting is dat in april de onderzoeksresultaten bekend worden gemaakt.
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048