10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Volkswagen wereldwijd: procentje erbij

Gepubliceerd: 14 oktober 2018

Eén enkele procent groei is niet iets waarvan een management meteen in feestvreugde ontsteekt. Aan de andere kant, als het om 3.500 auto’s extra gaat, mag je toch niet klagen. We doelen op de wereldwijde afzet van VW Bedrijfswagens in de eerste negen maanden van dit jaar. 

Met een totaal van 371.500 eenheden is Volkswagen Nutzfahrzeuge uiteraard nog altijd een grote speler. Denk alleen niet dat de afzet een beetje gelijkelijk is verdeeld over de aardbol, want dik 95 duizend stuks werden er in Duitsland afgeleverd. En hoewel VW in Nederland sinds jaar en dag het grootste bestelautomerk is, komen ‘we’ in de opsomming van VW’s persbericht niet eens voor. Wel Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk, die veel grotere markten hebben. Het populairste model is de Transporter met 150 duizend stuks, dan de Caddy met 120 duizend. De Amarok overklast de Crafter riant; het gaat hier om ruwweg 61 tegen 39 duizend stuks. 

Bakfiets
Intussen kijkt het merk terug op een succesvolle IAA-beurs in Hannover; het telde 250.000 bezoekers op de eigen stand (wat een werk!), waar het 110 voertuigen had geparkeerd. Behalve naar de grappige I.D. BUZZ Cargo en de e-Crafter HyMotion kon men zich vergapen aan een … fiets! De elektrisch aangedreven Cargo e-Bike is bedoeld voor de bezorging aan huis en kan 210 kg torsen in zijn laadbak van een halve kubieke meter. De bakfiets kan hellen in de bochten, maar houdt de laadbak altijd recht. Grappig, maar niet te koop. 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048