10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Volgend jaar nieuwe Opel Vivaro

Gepubliceerd: 14 oktober 2018

En dan plaatsen we daar natuurlijk een fotootje bij van een … Peugeot Expert? Jazeker, want die auto wordt de donor van de nieuwe Opel Vivaro, die als het ware overstapt naar een andere autofamilie: Renault wordt PSA.

Opel heeft nu ook zelf officieel aangekondigd dat de Vivaro er volgend jaar komt, als personenbus én als bedrijfsauto. Het merk geeft uitvoering aan het ‘PACE!’ genaamde strategische toekomstplan, waarin het zichzelf heeft verplicht om minimaal één nieuw model (personen- of bestelauto) per jaar uit te brengen. Dat de Vivaro zo vroeg aan de beurt komt, is best bijzonder omdat het model nog helemaal niet zo lang op de markt is (sinds medio 2014). Maar ja, nu Opel is overgenomen door PSA, is het zaak om afscheid te nemen van verbintenissen die nog met andere merken bestaan. Renault dus, een aartsrivaal van PSA en bouwer van de actuele Vivaro. Reken erop dat de nieuwe versie een Expert/Jumpy/Proace wordt met een ander front en wellicht een Opel-stuurwiel en wat aangepaste knoppen een hendels in het interieur. Opel is erop gebrand de eigen modellen een sterke identiteit te geven. Eveneens voor volgend jaar staat een uitbreiding op de rol van het Combo-gamma. Meer details zijn nog niet te achterhalen. Interessant is verder dat Opel aankondigt dat per 2024 van alle modellen een elektrische variant beschikbaar zal zijn, zodat we alvast maar aannemen dat dit ook voor de bestelauto’s geldt. Dat mag ook wel, tegen die tijd! 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048