10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Veel koeriers in de fout door over-belading

Gepubliceerd: 05 februari 2018

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in december zo’n 186 koeriers gecontroleerd tijdens een landelijke controle. Ruim een derde werden op de bon geslingerd, maakt de ILT onlangs bekend.

Daarbij ging het om 30 procent om busjes die overbeladen waren. Chauffeurs mochten pas verder nadat zij het teveel aan lading eruit hadden gehaald. Andere overtredingen waren vooral het ontbreken van de juiste papieren, zoals een werkgeversverklaring en vergunningsbewijs.

Iedere chauffeur in het beroepsgoederenvervoer moet in het bezit zijn van een verklaring van dienstbetrekking. Een transportondernemer is verplicht deze verklaring te geven aan alle chauffeurs die bij de ondernemer in loondienst zijn. Chauffeurs die in dienst zijn van bedrijven die eigen vervoer verrichten, hebben geen verklaring van dienstbetrekking nodig.

Voor commercieel vervoer met voertuigen met een laadvermogen boven de 500 kilo is een vergunning beroepsgoederenvervoer nodig. De ILT hield de actie omdat bij eerdere steekproeven ook al 30 procent aan overtredingen naar voren kwam.
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048