10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Toyota brengt eigen versie Berlingo/Partner/Combo

Gepubliceerd: 03 december 2018

We moeten er nog een jaar op wachten, maar zeker is dat Toyota met een eigen versie komt van de Peugeot Partner, Citroën Berlingo en Opel Combo. 

Meer details zijn er niet bekend; de Nederlandse importeur kon zelfs niet meer zeggen dat Toyota eind 2019 met een kleinere bestelauto op de markt komt. De namen van de drie toekomstige zustermodellen van PSA zijn daarbij niet genoemd, maar de bevestiging dat de productie plaatsheeft in Vigo, Spanje, zegt voldoende.

De komst van het kleinere model is niet echt een verrassing; je mocht het gezien het succes van de Proace als PSA-product voor Toyota als logische vervolgstap wel verwachten. Voor de importeur heeft het naar eigen zeggen grote gevolgen, omdat het nu een veel groter deel van de bestelautomarkt kan bedienen dan voorheen. “We gaan van 55 naar 80 procent”, aldus de woordvoerder. Evenmin is duidelijk of Toyota een afgeleide van de bestelauto op geel kenteken gaat leveren, dus als personenauto. De naam is uiteraard ook een kwestie van gissen, maar Liteace zou voor de bestelauto best aardig zijn. Dit was enkele decennia terug de kleinere versie van de Hiace. Vandaar een extra fotootje van dat oude model. 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048