10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
Webfleet.jpg

TomTom Telematics wordt Webfleet Solutions

Gepubliceerd: 09 september 2019

TomTom Telematics gaat per 1 oktober verder onder de naam Webfleet Solutions. Dat maakt Bridgestone vandaag bekend nadat het afgelopen april TomTom Telematics overnam. Met Webfleet Solutions wil Bridgestone zijn klanten een ruimere waaier aan digitale mobiliteits- en fleetoplossingen bieden en zijn positie als wereldleider versterken.

De inspiratie voor de nieuwe naam komt van het softwareplatform WEBFLEET, meldt Bridgestone. Dat biedt al 20 jaar telematica aan voor de fleetsector. De EMEA-tak levert nu mobiliteitsabonnementen en fleetoplossingen aan ruim 1,2 miljoen voertuigen.

Met de overname denkt Bridgestones zijn positie te versterken op het vlak van datagebaseerde oplossingen om fleetoperaties efficiënter en doeltreffender te maken. Een sector waarin de groei oploopt tot in de dubbele cijfers, stelt Paolo Ferrari, CEO en voorzitter van Bridgestone EMEA. “Toen we begin dit jaar TomTom Telematics overnamen, creëerden we een topspeler in fleetoplossingen. Samen kunnen we marktleider worden in deze ontzettend boeiende, snel groeiende en innovatieve tak van de mobiliteitssector.” 

Volgens de CEO worden de nieuwe werelden van verbonden en autonome mobiliteit steeds sneller werkelijkheid. “Bridgestone en Webfleet Solutions kunnen er samen voor zorgen dat onze klanten kunnen genieten van werkelijk alle voordelen van dit nieuwe tijdperk."

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048