10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Subsidie voor elektrische bestelauto in Rotterdam

Gepubliceerd: 10 december 2018

Ondernemers in en rond Rotterdam kunnen een subsidie van 5000 euro aanvragen voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto. De subsidie is voor alle ondernemingen. ZZP-ers en eenmanszaken kunnen er ook gebruik van maken.

De regeling is per 6 december ingegaan en loopt tot 1 december volgend jaar.
De gemeente wil met deze subsidieregeling emissievrij vervoer in de binnenstad stimuleren. De subsidie geldt alleen voor volledig elektrische bestelauto’s voor goederenvervoer (categorie N1 en max. 3.500 kg).

Als voorwaarden gelden dat bedrijven minimaal drie maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam of één van de aangrenzende gemeenten en er minimaal drie keer per week door de milieuzone wordt gereden voor zakelijk transport. Het geldt alleen voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto.

Uitstootvrije bestel- en vrachtwagens krijgen in Rotterdam ook ruimere laad- en lostijden in voetgangersgebieden. Ook is er de regeling dat elektrische taxi’s, besloten busvervoer en vrachtwagens op 19 busbanen mogen rijden.
Voor meer informatie over de subsidieregeling, klik hier!
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048