10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

StreetScooter WORK XL is elektrische Transit

Gepubliceerd: 14 oktober 2018

Met zoveel woorden mag je het bovenstaande eigenlijk niet claimen, maar feit is dat de Ford Transit na aankomst van zijn oorspronkelijke productielocatie Turkije meteen bij het Ford-hoofdkantoor in Keulen wordt getransformeerd tot StreetScooter WORK XL. 

De StreetScooter kennen we natuurlijk al: de eigenwijze elektrische besteller die wars van heersende trends gewoon is wat hij moet zijn: een handig hulpje voor bezorging aan huis of winkel. De XL-versie is heel anders geworden dan menigeen aanvankelijk misschien dacht: geen uitvergrote StreetScooter WORK, maar een aangepaste Ford Transit. De ombouw van diesel naar elektra betekent werk voor 180 mensen, die er zestien per dag op wielen zetten. Dat betekent een jaarlijkse productie van 3.500 stuks. Opmerkelijk genoeg is de StreetScooter er veel eerder dan welk andere elektrische bestelauto van Ford zelf dan ook. 

200 kilometer

De WORK XL heeft een laadvolume van 20 kuub en een maximum laadvermogen van 1.275 kg. Ford fabriceert de bedrijfswagen met verschillende lithium-ion accu’s en elektromotoren met maximaal 122 pk en 276 Nm. De accu-capaciteit van 76 kWh voorziet de WORK XL van een maximale actieradius van 200 kilometer. “Vergeleken met dieselmodellen biedt elke elektrische bedrijfswagen een reductie in CO2-uitstoot van vijf ton per jaar en een brandstofbesparing van 1.900 liter”, zo claimt Ford. Deutsche Post DHL gebruikt de WORK XL ter ondersteuning van de koeriersdiensten in Duitse steden. Interesse? Pech gehad, althans voorlopig: “De elektrische bedrijfswagen komt in de toekomst mogelijk ook beschikbaar voor andere klanten”, zo meldt de fabrikant.
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048