10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Renault bouwt nieuwe bestelauto’s voor Nissan en Mitsubishi

Gepubliceerd: 12 november 2018

De Renault Kangoo krijgt een zustermodel in de vorm van de geheel nieuwe Nissan NV250. Daarnaast gaat Renault voor Mitsubishi een nieuwe bestelauto bouwen op basis van de Trafic. Dit model is bedoeld voor de export naar Australië en Nieuw-Zeeland. 

Topman Carlos Ghosn verkondigde vorige week, tijdens een fabrieksbezoek in het gezelschap van president Macron, dat de merkalliantie Renault-Nissan-Mitsubishi de nieuwe modellen in in twee Franse fabrieken in productie neemt, waarbij er nog geen tijdpad is genoemd. De nieuwe Renault Kangoo en Nissan NV250 komen dan uit Maubeuge, waar nu ook de Kangoo en de Mercedes Citan worden gebouwd. De nieuwe Mitsubishi gaat in productie in Sandouville, thuisbasis van de Renault Trafic, Fiat Talento en - voor zolang het duurt - de Opel Vivaro. Het is duidelijk dat de nieuwe Mitsubishi-bestelauto, waarvoor nog geen typenaam is genoemd - de plaats inneemt van de Opel Vivaro. De bestaande Vauxhall Vivaro, die in het Engelse Luton wordt gebouwd, maakt daar plaats voor de nieuwe Vivaro op basis van de Peugeot Expert.

NV250 op oude Kangoo-basis
De alliantie van de drie merken investeert de komende jaren 1,4 miljard euro in zowel geheel elektrische auto’s als in bedrijfswagens; Ghosn noemde dit de twee belangrijke groeipeilers onder het bedrijf. Hiervan gaat 450 miljoen naar Maubeuge, thuisbasis van zowel de huidige als de nieuwe Kangoo. De nieuwe Nissan NV250 komt nog op het platform van de huidige Kangoo te staan, aldus een statement van de alliantie, waarin verder wordt gemeld dat de samenwerking met Daimler wordt verstevigd. Dit houdt hoogstwaarschijnlijk in dat de productie van de Mercedes Citan wordt gecontinueerd. 


 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048