10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

PSA: 'wij zijn de grootste in Europa’

Gepubliceerd: 30 oktober 2018

Jarenlang was het Renault, daarna Ford en nu PSA: fabrikanten van bestelauto’s die zeggen de grootste van Europa te zijn. Aan de tellingen is sinds de overname van Opel door PSA wel iets veranderd, zodat de claim van de Fransen legitiem lijkt.

Controle is lastig, omdat ‘Europa’ een weids begrip is; soms wordt alleen de Europese Unie bedoeld, soms ook landen daaromheen. In de eerste acht maanden van dit jaar hebben Citroën, Peugeot en Opel volgens Groupe PSA in elk geval samen voor 26,2 procent beslag op de Europese bestelautomarkt gelegd. Volkswagen is tweede met 15,6 procent, Ford derde met 14,9 procent. PSA zegt wereldwijd evenveel personenauto’s als bedrijfsauto’s te verkopen. Daarbij rekenen we dus ook buitenbeentjes zoals de uit China afkomstige Peugeot Pick-up en de in andere continenten populaire. 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048