10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

PostNL in de top van duurzaamste logistieke bedrijven ter wereld

Gepubliceerd: 19 november 2018

PostNL behoort tot een van de het meest duurzame bedrijven ter wereld in de logistieke en transportsector volgens de Dow Jones Sustainability Index (DJSI). PostNL staat al meerdere jaren bovenaan de lijst duurzame bedrijven in zijn sector.
 
Herna Verhagen, CEO PostNL is trots op deze notering in de DJSI: “PostNL staat midden in de samenleving en wil de meest duurzame speler zijn in de logistieke dienstverlening. Als grootste post- en pakkettenbedrijf van de Benelux zijn we ons sterk bewust van de impact die we op de wereld om ons heen hebben en kúnnen hebben. We zetten ons elke dag in om zelf of samen met partners stappen te zetten om onze processen en diensten te verduurzamen. Ik ben trots op de prestaties die we op verschillende plekken in ons bedrijf hebben neergezet de afgelopen tijd.” De DJSI beoordeelt bedrijven op het gebied van werkgeverschap, milieueffecten en de maatschappelijke inzet. PostNL doet het in al die gebieden goed.

Werk- en opdrachtgever
PostNL streeft ernaar een goede werk- en opdrachtgever te zijn voor iedereen die bij of voor ons werkt. Het is belangrijk dat mensen het prettig vinden om voor PostNL te werken, zich verantwoordelijk voelen voor de gezamenlijke resultaten en zo bijdragen aan het succes van het bedrijf. Het bedrijf stimuleert medewerkers zich verder te ontplooien en daarmee te werken aan hun duurzame inzetbaarheid. PostNL bevordert de instroom en doorstroom van ambitieuze vrouwen, mannen en van multicultureel talent, werken actief aan acceptatie van de LHBT-doelgroep en bieden werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Milieu
PostNL kiest voor logistieke oplossingen die zo min mogelijk impact hebben op het klimaat. In 2025 wil PostNL in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen in de ‘last mile’. In 2018 is Leeuwarden de eerste binnenstad waar zowel post en pakketten worden bezorgt met elektrische voertuigen, met de fiets en te voet. Het bedrijf zet op grote schaal groen gas voertuigen en elektrische voertuigen in, zoals elektrische bakfietsen in binnensteden. PostNL zet in op duurzame gebouwen. Het nieuwe pakkettensorteercentrum in Apeldoorn dat in augustus 2018 zijn deuren opende heeft het hoogst haalbare BREAAM-certificaat Outstanding. Er wordt dan ook geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmteterugwininstallaties en LED-verlichting en zonnepanelen).

Maatschappij 
PostNL steunt verschillende organisaties met maatschappelijke sponsoring en organisaties die zich inzetten om impact op het milieu te beperken. Hiervoor worden medewerkers en middelen ingezet. Zo ontvangen senioren die eenzaam zijn een kerstkaart via het Nationaal Ouderenfonds. En voor Stichting Jarige Job bezorgt PostNL verjaardagspakketten, zodat kinderen, waar thuis geen geld is, toch hun verjaardag kunnen vieren. En als partner van de Missing Chapter foundation keek PostNL afgelopen jaar samen met zijn Raad van Kinderen naar manieren om de hoeveelheid lucht uit verpakkingen terug te dringen. De Raad van Kinderen is een initiatief van de Stichting Missing Chapter en Unicef Nederland.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048