10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
ALD-Stern_Henk-van-der-Kwast-Carel-Bal-en-Jeroen-Kruisweg-002

Overname SternLease door ALD definitief

Gepubliceerd: 01 maart 2019

ALD Automotive heeft SternLease definitief overgenomen, op 1 maart is de overeenkomst getekend. ALD wordt daarmee de vijfde leasemaatschappij van Nederland en krijgt door de deal bovendien 85 extra vestigingen voor whitelabel leasing.

SternLease brengt een vloot in van ongeveer 13.000 voertuigen waarmee de totale vloot van ALD groeit naar ruim 63.000 voertuigen. Naast de overname krijgt ALD ook toegang tot het dealernetwerk van Stern Dealers. De leasemaatschappij uit Hoofddorp gaat exclusief voor deze 85 dealers whitelabel leasediensten aanbieden gericht op MKB en particuliere klanten. Daarvoor is een zevenjarig strategisch partnerovereenkomst getekend.  “Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen onze mobiliteitsdiensten nu via diverse kanalen en merken gaan afnemen”, aldus Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland.

80 miljoen
Volgens Henk van der Kwast, directievoorzitter Stern Groep, zal de samenwerking met de dealers een aanzienlijke boost geven van de business. “De geïntegreerde mobiliteitsdienstverlening aan onze klanten zal bovendien verder verbeteren”.

De transactie wordt naar verwachting eind mei 2019 afgewikkeld. De opbrengst van de verkoop van aandelen SternLease zal ruim 80 miljoen euro bedragen. Een deel van de opbrengst zal Stern gebruiken voor verdere digitalisering van de onderneming, het optimaliseren van het dealernetwerk en het uitbreiden van SternPoint tot een netwerk van nationale relevantie, aldus het persbericht.

Foto vlnr: Henk van der Kwast, directievoorzitter Stern Groep, Carel Bal, bestuurder ALD Automotive Nederland en Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048