10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Nugget is nieuwe Ford Transit Custom camper

Gepubliceerd: 23 januari 2019

De Nugget-camper is nieuw ontwikkeld op basis van de Ford Transit Custom en omgebouwd door langetermijnpartner en camperspecialist Westfalia. In Duitsland is Nugget al een begrip, nu moet Europa volgen, maar Nederland is nog niet aan de beurt. 

De Nugget biedt slaapruimte voor vier: een tweepersoonsbed dat in het dakgedeelte wordt uitgevouwen en een tweede bed in het woongedeelte. Het Nugget Plus-model met lange wielbasis biedt meer opbergruimte en een ingebouwd toilet met opklapbare wasbak. De verkoop van nieuwe campers is in 2017 met 14,9% toegenomen tot bijna 111.000. Daarmee is voor het eerst op de Europese markt het aantal van 100.000 exemplaren overtroffen. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag wordt de Transit Custom Nugget vanaf 2019 uitgebracht in heel Europa, beginnend met Oostenrijk, België, Duitsland, Italië en Zwitserland. 

130 of 170 pk
De Transit Custom Nugget biedt de keuze uit een aanpasbaar kanteldak of een vast verhoogd dak; de Nugget Plus is standaard voorzien van een verhoogd dak. Er is een indeling in drie ruimten, met een L-vormig keukentje achterin, een woon- en eetgedeelte in het midden en slaapplekken in het dak. De Transit Custom Nugget wordt aangedreven door een 2,0-liter EcoBlue-dieselmotor met 130 pk of 170 pk, beide beschikbaar met handgeschakelde of automatisch zesversnellingsbak. Het brandstofverbruik is 6,3 l/100 km en de CO2-uitstoot 165 g/km.


 

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048