10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Nu al 100.000 VW’s uit Poolse bestelautofabriek

Gepubliceerd: 12 november 2018

In ‘Werk Wrze?nia’, de nieuwe bestelautofabriek van Volkswagen Pozna?, is onlangs de 100.000e bestelauto geproduceerd: een rode Crafter met de bestemming Zwitserland. 

Het productieaantal is binnen 23 maanden gerealiseerd voor de fabriek waar Volkswagen Nutzfahrzeuge behalve de Crafter ook de MAN TGE bouwt. Een kleine 70 procent van de voertuigen betreft versies met een speciale op- of ombouw. De fabriek draait op volle toeren en kent sinds september dit jaar drie ploegendiensten. Daarmee is de maximale productiecapaciteit van 100.000 auto’s per jaar bereikt. Volkswagen Pozna? is de grootste werkgever in de regio; het biedt werk aan meer dan 11.000 mensen, waarvan er 3.400 een arbeidsplaats hebben in een al langer bestaande vestiging van de fabriek; deze bevindt zich in Bia???yce bij Wrze?nia, circa 50 kilometer ten oosten van Pozna?. In september vierde Volkswagen Pozna? het 25-jarige jubileum; sinds de start zijn er al ruim drie miljoen voertuigen geproduceerd. 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048