10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Nieuwe technologie is onmisbaar voor verbeterde productiviteit, maar goede informatie is schaars, vinden bedrijven

Gepubliceerd: 11 juli 2018

Uit onderzoek van TomTom Telematics blijkt dat Nederlandse bedrijven nieuwe technologieën omarmen om de productiviteit te verhogen en hun medewerkers beter te kunnen managen. Tegelijkertijd worstelen bedrijven met een gebrek aan betrouwbare informatie over technologie die voor hen interessant kan zijn.

TomTom Telematics, leverancier van wagenparkbeheer- en connected car-diensten, ontdekte met het onderzoek dat bijna driekwart (73%) van de bedrijven inziet hoe belangrijk technologie is voor het werven, behouden en motiveren van hun medewerkers. Tegelijkertijd worden het verhogen van de productiviteit (19%), verhogen van de verkoop (18%), verbeteren van de klantenservice (13%) en verlagen van bedrijfskosten (12%) genoemd als de belangrijkste motivaties om nieuwe technologie te implementeren.

Toch geeft bijna de helft van de bedrijven (46%) aan moeite te hebben met het vinden van betrouwbaar advies om nieuwe technologie te introduceren. Gebrek aan relevante informatie van aanbieders is hiervoor de belangrijkste reden, aldus 22% van de ondervraagden. Andere grote oorzaken die worden onderstreept zijn het gebrek aan kennis binnen de organisatie (24%), het vinden van een aanbieder die bij de organisatie past (15%) en bijkomende kosten (40%).

“We leven in een wereld waar alles met elkaar verbonden is,” aldus René de Jong, Sales Director Benelux bij TomTom Telematics. “Door te investeren in nieuwe technologie kunnen bedrijven hun medewerkers behouden en kunnen ze voorblijven op de concurrentie.”
“We hebben dit onderzoek uit laten voeren om een duidelijk beeld te kunnen schetsen van de mate waarin bedrijven technologie omarmen en implementeren. Bovendien wilden we laten zien welke uitdagingen daarbij komen kijken en op welke trends ze daarbij kunnen letten.”
Hoewel technologie een steeds grotere rol speelt op het werk, geeft maar 44% van de ondervraagde bedrijfsmanagers aan dat hun bedrijf een ‘early adopter’ is en op nieuwe innovaties inspeelt. Daarbij geeft maar liefst 32% aan dat de technologie die ze thuis gebruiken geavanceerder is dan die op de werkplek.

“We zien dat bedrijven terughoudend zijn met de implementatie van nieuwe technologie,” geeft René de Jong aan. “Maar niets doen terwijl anderen gebruikmaken van de nieuwste technologieën en innovaties is een enorm risico. Daarnaast zal de privé-situatie steeds vaker de norm zijn voor de verwachte ervaring ten aanzien van technologische ondersteuning op het werk.”

Bij het vergelijken van aanbieders spelen vooral technische ondersteuning (33%) en gebruiksvriendelijkheid (41%) een grote rol.
“Het is van groot belang dat bedrijven uitzoeken welke mogelijkheden er zijn, zodat ze investeren in oplossingen die ondersteunend en intuïtief zijn en passen bij hun bedrijfsprocessen. Bij TomTom Telematics nemen we dit heel serieus. Met diepgaande, begrijpelijke informatie over onze diensten en relevante data zoals dit onderzoek, bieden we medewerkers en leidinggevenden de inzichten en het gebruiksgemak die ze nodig hebben om de juiste keuzes te maken.”

De belangrijkste resultaten van alle zeven Europese landen waarin dit onderzoek is uitgevoerd, inclusief actiegerichte inzichten en adviezen, zijn weergegeven in een handige infographic die te vinden is op de website van TomTom Telematics.
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048