10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Nieuwe Fastned snelladers: 500 km in een kwartier

Gepubliceerd: 04 maart 2018

Fastned onthult vandaag een nieuwe generatie snellaadstations met een capaciteit tot 350 kW. Daarmee kan in een kwartier tot een 500 kilometer range worden opgeladen. Geschikt voor de tweede generatie elektrische auto’s.

Het eerste 350 kW-station bevindt zich op verzorgingsplaats De Watering aan de A8 vlakbij Amsterdam. Naast nieuwe techniek, is er ook een nieuw, modulair ontwerp. Het station kan dan gemakkelijk worden uitgebreid.

ABB is de leverancier van de snelladers op het Amsterdamse station. Snelladers die voor het eerst CE-gecertificeerd zijn, stelt het persbericht van Fastned. Daarmee zijn ze voor consumentengebruik goedgekeurd.

De veel hogere laadsnelheid betekent dat elektrische auto’s in een kwartier tot wel 500 km range kunnen bijladen. De aankomende tweede generatie elektrische auto’s heeft grotere batterijen die sneller kunnen laden. Komende dagen zullen op de Genève autoshow dergelijke tweede generatie modellen van bijvoorbeeld Audi, Jaguar en Hyundai gepresenteerd worden. Deze auto’s komen nog dit jaar de weg op en Fastned wil daar klaar voor zijn.

Volgens Bart Lubbers, mede-oprichter Fastned, is die verhoging van de laadsnelheid erg belangrijk. “Het is de vraag die bijna elke consument stelt: hoe lang duurt het opladen? Het verhogen van die snelheid maakt elektrisch rijden voor meer mensen aantrekkelijk.”

Onderschrift foto: Het hogere (zonnepanelen)dak van het nieuwe Fastned-station, voorbereid op de komst van grotere (vracht)auto’s

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048