10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Nieuwe ‘bestelauto’ van … Ferrari

Gepubliceerd: 30 oktober 2018

De Nederlandse auto-ontwerper Niels van Roij gaat een eigentijdse versie ontwerpen van de beroemde Ferrari ‘Breadvan’ uit 1961. Juist vanwege die grappige bijnaam, is dit bijzondere project ons wel een berichtje waard.

Nadat technisch directeur Carlo Chiti en designbaas Giotto Bizzarrini in 1961 met ruzie waren vertrokken bij Ferrari, kwamen ze in dienst van het raceteam van graaf Giovanni Volpi. Dat maakte Enzo Ferrari zo furieus, dat hij weigerde om aan Volpi nog (race)auto’s te leveren. Geen probleem voor de welgestelde graaf, die zijn twee nieuwe kornuiten een nieuwe racer liet ontwikkelen. Op basis van een Ferrari 250 GT SWB Competizione creëerden zij een auto met een zeer uitgekiende stroomlijn en daardoor een sterk afwijkende daklijn. De Franse pers noemde de vreemde Ferrari al snel ‘La Camionette’, de Engelsen spraken van een ‘Breadvan’. Bestelauto, zouden wij in Nederland zeggen.

Meekijken
Niels van Roij Design, gevestigd in Londen, gaat in opdracht van een Ferrrari-liefhebber een hommage ontwikkelen van de klassieke Breadvan. Net als in de jaren zestig is er een bestaande Ferrari die dient als uitgangspunt. Van Roij ontwikkelt hervoor een nieuwe carrosserie en interieur. Het aardige is nu dat hij wekelijks via diverse social media online inzicht geeft in de vordering van het proces. Zie daarvoor nielsvanroij.com
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048