10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Mitsubishi brengt nieuwe L200

Gepubliceerd: 12 november 2018

Aan nieuwe pick-ups geen gebrek in de autowereld; nu is het de beurt aan Mitsubishi, dat in Bangkok een nieuwe editie van de L200 presenteert. De nieuwe versie komt net op tijd: de Japanse 1-tons pick-up viert dit jaar zijn 40e verjaardag. 

Japans? Ja, dat is het merk Mitsubishi. Maar niet de L200, want de fabricage vindt net als die van veel andere pick-ups plaats in Thailand. De L200 is een wereldwijd aangeboden model; Mitsubishi rept van een afzetmarkt van 150 landen. Osamu Masuko, CEO van Mitsubishi Motors, noemt de pick-up voor het merk “één van de belangrijkste wereldwijde, strategische modellen; het succes is van vitaal belang voor de duurzame groei van ons bedrijf.”

Beter off-road
De L200 heeft een herzien 4WD-systeem en nieuwe actieve veiligheids- en rijhulpsystemen. De 4WD-versies van de Mitsubishi L200 zijn uitgerust met Super-Select 4WD voor optimale tractie en rijeigenschappen op elk type ondergrond, of Easy-Select 4WD waarmee eenvoudig kan worden geschakeld tussen rijmodi voor verschillende typen ondergrond. Door de toepassing van nieuwe rijmodi belooft Mitsubishi dat beide 4WD-systemen garant staan voor betere off-road-prestaties. Zowel Super-Select 4WD als Easy-Select 4WD maakt gebruik van een nieuwe Off-Road-modus met de afzonderlijke standen GRAVEL, MUD/SNOW, SAND en ROCK. De Off-Road-modus stuurt het motorvermogen, de transmissie en de remmen aan om de hoeveelheid wielslip te regelen, de prestaties in het terrein te optimaliseren en de zelfredzaamheid in sneeuw en modder te vergroten. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe L200 op de Nederlandse markt komt. 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048