10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
5696acdd82bee121100a533942740_santa_cruz_crossover_truck_concept-e1503607161301

Hyundai en Kia krijgen beide een pick-up

Gepubliceerd: 09 december 2018

Zowel Hyundai als Kia krijgt een pick-up in het leveringsprogramma. Hyundai krijgt hem net iets eerder in het gamma dan Kia. De auto staat al klaar.

In gesprek met het Engelse automagazine AutoCar laat Hyundai Motor Group’s designchef Luc Donckerwolke weten dat de auto gebaseerd zal zijn op het studiemodel Santa Cruz uit 2015. Hij zal spoedig op de markt komen, gevolgd door een variant van Kia. Dat er tussen het studiemodel en het uiteindelijke model zo’n vier jaar komt volgens Donckerwolke door de focus van het bedrijf op elektrificatie van de andere modellen. De pick-up had zodoende minder prioriteit.

 
Hyundai Santa CruzHyundai Santa Cruz

Amerikaanse markt
Het design van de pick-up is reeds bevroren en de auto nadert zijn ontwikkelingsstadium. Voor de Kia-versie zal het ontwerp van het exterieur en interieur afwijken, maar de technische basis wordt identiek. Beide modellen zijn hoofdzakelijk bedoeld voor de Amerikaanse markt, waar pick-ups ongekend populair zijn. Of de pick-up ook in de Verenigde Staten van de band zal rollen, is nog niet bekend.

SUV
Eveneens vanwege hoofdzakelijk de Amerikaanse vraag brengt Hyundai de Palisade, een grote SUV die boven de Santa Fe in het programma komt. Op basis van die zevenzitter brengt Kia ook een grote SUV, de Telluride. Beide modellen komen niet naar Nederland.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048