10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
Dockr-Modality2-1

Groot onderzoek naar inzet EV voor servicelogistiek

Gepubliceerd: 06 maart 2019

Een kwart van de bestelauto’s die in grote steden af en aan rijden is voor installatie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Dit zijn meestal niet de schoonste voertuigen. Daarom starten de hogescholen van Amsterdam (HvA), Arnhem en Nijmegen (HAN) een tweejarig onderzoeksproject naar de inzet van elektrisch vervoer voor servicelogistiek.

‘Gas op elektrisch’ heet het onderzoek waarin ook servicebedrijven participeren. Het project moet de huidige situatie en de knelpunten in kaart brengen. Opmerkelijk is dat deze servicebedrijven steeds vaker bezig zijn met duurzame technieken, zoals de installatie van zonnepanelen en laadpalen. “Dan kun je eigenlijk niet met je stinkende dieselbus bij de klant aankomen”, zegt Dick Geelen van servicebedrijf Unica, een van de deelnemers aan het onderzoek. 

Elektrisch vervoer is al mogelijk, maar wordt nog niet op grote schaal toegepast. Servicemonteurs geven nu bijvoorbeeld aan dat de actieradius van elektrisch vervoer nog niet voldoende is. Het project combineert kennis van logistieke processen, energievoorziening en het gedrag van medewerkers bij de adoptie van innovatie. 
Andere servicebedrijven die meedoen zijn ENGIE en Heijmans. Overige partners zijn onder andere Easy Go Electric, Fietsdiensten.nl, Fleetkennis, Laadpunt Nederland, Urban Arrow en PSA Group.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048