10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Ford, Uber en Lyft kondigen samenwerking aan met SharedStreets

Gepubliceerd: 09 oktober 2018

Autofabrikanten spannen zich steeds nadrukkelijker in om de mobiliteit in steden te verbeteren door meer te doen dan alleen auto’s te bouwen. Ze ontwerpen vervoersconcepten of taakgerichte stadsvoertuigen en sluiten zich aan bij organisaties die een vergelijkbaar doel nastreven. 

Ford stapt nu samen met ‘rideshare companies’ Lyft en Uber in bij SharedStreets. Dat is zo’n nieuw dataplatform, dat zich richt op de verbetering van stedelijke mobiliteit. Het is ontworpen om het voor de particuliere sector gemakkelijker te maken om met steden over de hele wereld samen te werken en gegevens te gebruiken. De gedeelde data bieden de publieke en private sector nieuwe instrumenten voor het beheersen van de ruimte op straat, zodat de drukte en uitstoot afnemen. Daarnaast moet het verkeersongevallen terugdringen. 
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10048